Fotbal international

Minaur Baia Mare, primul eșec în EHF European League / Victorii clare pentru FC U Craiova și U Cluj în meciuri amicale

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare nu a reușit să se impună în fața rusoaicelor de la Astrakhanochka, scorul final fiind 27 la 33.
24.01.2021 | 19:32
Minaur Baia Mare primul esec in EHF European League  Victorii clare pentru FC U Craiova si U Cluj in meciuri amicale
Handbalistele de la Minaur Baia Mare au suferit prima înfrângere în EHF European League. Sursa foto: bmmalagacostadelsol.com
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și internațional, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Minaur Baia Mare a fost învinsă în Rusia

UPDATE, 24 ianuarie, ora 19:33 / Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a fost învinsă, în deplasare, de formaţia rusă Astrakhanochka, scor 27-33, în al doilea meci din grupa C a EHF European League.

ADVERTISEMENT

Principala marcatoare pentru Minaur a fost Lavko 7 goluri, iar de la formaţia rusă s-a remarcat Malaşenko 8 reuşite. După două meciuri disputate în grupa C, Minaur se află pe locul 3, cu 2 puncte. Lider este Astrakhanochka, cu 4 puncte.

Minaur are de jucat şi meciul din etapa a doua, cu Thuringer, echipă care a decis să joace turul şi returul la Baia Mare, în 20 şi 21 februarie.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova și U Cluj, show în meciuri amicale

UPDATE, 24 ianuarie, ora 16:17 / Echipa FC U Craiova a învins, cu scorul de 5-2, formația Mostiștea Ulmu, care în sezonul trecut a ratat promovarea în Liga 2 la barajul cu Unirea Slobozia, într-un meci amical disputat la București.

Golurile oltenilor au fost marcate de Adrian Voicu (10), Andrea Compagno (41), Vlad Pop (49), Ionuț Zanfir (70) și Arsenel Luboya (88). Pentru echipa din Liga 3 au punctat Costel Roșu (23) și Saron Chirică (33, penalty).

ADVERTISEMENT

Într-o altă partidă amicală, Universitatea Cluj a învins, la Mogoșoaia, cu scorul de 4-1, formația a doua a clubului FC Voluntari. Golurile ardelenilor au fost reușite de Laurențiu Rus (7), Cristian Gavra (10), Sergio Ribeiro (80) și Lucas Chacana (90+2).


Încă un turneu la Melbourne înainte de Australian Open

UPDATE, 24 ianuarie, ora 12:37 / Federaţia Australiană de Tenis şi WTA vor înfiinţa un turneu de categorie 500 pentru jucătoarele aflate în carantină strictă la Melbourne, înainte de Australian Open.

Din cauza pandemiei de coronavirs, organizatorii au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carantine de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu zboruri charter. Din acest motiv, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi într-o carantină strică, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel şi să se antreneze.

Conform BBC, Tennis Australia şi WTA au decis să înfiinţeze un turneu pentru jucătoarele aflate în această situaţie, care va avea loc tot la Melbourne, alături de celelalte două competiţii WTA 500 stabilite iniţial. Cu un tabloul principal de simplu de 28 de jucătoare, noul turneu ar urma să înceapă la 2 sau 3 februarie şi să se încheie la 7 februarie, cu o zi înainte de debutul Australian Open. Celelalte două turnee WTA sunt programate să înceapă în 31 ianuarie.

Jucătoarele aflate în carantină strictă, între care Sorana Cîrstea, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Sloane Stephens şi Bianca Andreescu, vor avea parte, astfel, de câteva zile de antrenamente înaintea competiţiei, după ce vor ieşi din izolare, la 31 ianuarie.


Dunărea Brăila, eșec cu Siofok

UPDATE, 23 ianuarie, ora 20:37 / Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a fost învinsă, pe teren propriu, de formaţia ungară Siofok, scor 25-27, în al treilea meci din grupa D a EHF European League.

Principala marcatoare pentru Dunărea a fost Karaval 7 goluri, iar de la Siofok s-a remarcat Horacek 6 reuşite. Anterior, Dunărea Brăila a învins formaţia franceză Fleury, cu 29-27, şi a remizat cu rusoaicele de la Kuban Krasnodar, scor 25-25.

Clasamentul grupei D este condus de Siofok, cu 5 puncte, urmată de Dunărea Brăila, care rămâne cu 3 puncte. În grupa B, Minaur Baia Mare va juca în deplasare, în 24 ianuarie, în Rusia, cu Astrakhanochka.


Ioan Andone îl vrea pe Gabi Tamaș la FC Voluntari

UPDATE, 23 ianuarie, ora 17:40 / Președintele grupării FC Voluntari, Ioan Andone, a dezvăluit că îl dorește pe Gabriel Tamaș. Fundașul central al Universității Cluj a ajuns la 37 de ani, dar încă stârnește atenția cluburilor din prima divizie. După ce Dinamo a încercat să îl aducă în vară, a venit rândul ilfovenilor antrenați de Bogdan Andone să îl dorească pentru a-și betona apărarea. „Este un jucător foarte bun. Este adevărat că îl dorim. Dacă nu acum, măcar din vară”, a spus președintele ilfovenilor conform as.ro.


Fost internațional jamaican, mort la doar 35 de ani

UPDATE, 23 ianuarie, ora 14:26 / Fostul atacant jamaican Luton Shelton, care a evoluat în Premier League pentru formația Sheffield United, a murit la doar 35 de ani, el suferind de scleroză laterală amiotrofică.

Conform Gazzetta dello Sport, fostul jucător a fost diagnosticat cu această boală în 2018, la un an după ce se retrăsese din fotbal. Shelton a jucat patru meciuri în Premier League cu Sheffield United, în sezonul 2006-2007, dar nu a putut să-și salveze echipa de la retrogradare. În sezonul următor, în Championship, el a marcat de patru ori în 21 de partide.

Luton Shelton este cel mai bun marcator din istorie al naționalei Jamaică, cu 35 de goluri, dintre care patru la meciul său de debut. El a evoluat în cariera sa la formațiile Helsingborgs IF, Sheffield United, Vaalerenga, Aalborg, Karabukspor, Volga Nizhny Novgorod și Harbour View.


Rapid a învins Progresul cu 2-0 într-un amical

UPDATE, 23 ianuarie, ora 13:57 / Rapid București a învins Progresul cu 2-0 într-o partidă amicală. Pentru giuleșteni au marcat Adrian Bălan și Cătălin Hlistei, din penalty. Acestea au fost cele două formule de joc folosite de Nicolae Grigore:

Rapid în repriza 1: Devenish-Meares – Florică, Dandea, Zunic, Goge, Pănoiu, Jorza, Drăghiceanu, Ursu, Bălan, Ilie
Rapid în repriza 2: Drăghia – Leasă, Nastos, Ignat, Finica, Barbu, Lazăr, Sefer, Ioniță, Ernest, Hlistei

Victorie în cel de-al doilea amical ✌️

Progresul ? RAPID 0:2
️⚽️ Bălan (39), Hlistei (70p)

Publicată de FC Rapid 1923 pe Sâmbătă, 23 ianuarie 2021


Dan Petrescu a adus un atacant la Kayserispor

UPDATE, 23 ianuarie, ora 13:30 / Formația lui Dan Petrescu, Kayserispor, a anunțat oficial transferul atacantului de 29 de ani Anton Maglica. Acesta a venit liber de contract, după ce se despărțise de chinezii de la Guizhou Hengfeng. Cotat de site-urile de specialitate la 800.000 de euro, Maglica a colaborat cu Dan Petrescu și în China.


Aur pentru România la CM de Bob pentru juniori

UPDATE, 22 ianuarie, ora 23:23 / România a obținut medaliile de aur la Campionatul Mondial pentru juniori, în proba masculină de bob-2, prin perechea Mihai Tentea și Ciprian Daroczi. Aceștia au obținut și medaliile de bronz la categoria U-26.


FC Botoșani e în doliu înaintea meciului cu Dinamo

UPDATE, 22 ianuarie, ora 17:43 / Veste tristă pentru FC Botoșani înaintea partidei cu Dinamo de duminică, din etapa a 18-a a Ligii 1. Romica Ioan Roman, fost antrenor în cadrul clubului, a decedat la vârsta de 70 de ani din cauza coronavirusului. În afară de formația fanion a județului, acesta a mai pregătit echipele locale Metalul, Ecologistul sau Dante.

Romica Ioan Roman, fost antrenor al FC Botoșani și diferite grupe de copii din Botoșani precum Metalul, Ecologistul sau…

Publicată de Fotbal Club Botoșani pe Vineri, 22 ianuarie 2021


Zinedine Zidane are coronavirus. Anunțul lui Real Madrid

UPDATE, 22 ianuarie, ora 14:13 / Aflat într-o situație critică la Real Madrid, acolo unde Florentino Perez ar vrea să îl aducă în locul său pe Marcelo Gallardo, Zinedine Zidane mai primește o lovitură. Tehnicianul francez a aflat că este infectat cu noul coronavirus. „Real Madrid poate confirma că antrenorul echipei noastre, Zinedine Zidane, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat emis de gruparea de pe Santiago Bernabeu.


Sponsor nou pentru echipa națională

UPDATE, 22 ianuarie, ora 14:00 / Imediat după ce a rămas fără sprijinul Telekom România, FRF s-a repliat și a anunțat încheierea unui parteneriat cu Penny.

„Federația Română de Fotbal a încheiat un nou contract de sponsorizare cu PENNY, parte a companiei germane REWE Group.
Este cel mai important parteneriat din istoria FRF având în vedere că pentru prima oară ambele reprezentative, seniori și U21, vor avea un sponsor principal (…)

Acestea sunt coordonatele speciale ale noului contract dintre Federația Română de Fotbal și PENNY, care va dura cel puțin până la finalul anului 2024. PENNY va continua să susțină ca și până acum, din calitate de sponsor, toate celelalte reprezentative ale României, noul parteneriat aducând însă un statut de sponsor principal pentru echipa națională de seniori și reprezentativa Under 21.

(…) suporterii vor putea descoperi în cele aproape 300 de magazine PENNY la nivel național echipamentul oficial al Echipei Naționale de Fotbal a României și o întreagă gamă de produse personalizate cu însemnele tricolorilor pentru a ne apropia și mai mult de suporterii români, precum și de toți jucătorii de fotbal din România”, anunță FRF.


FRF rămâne fără un sponsor important

UPDATE, 22 ianuarie, ora 13:12 / Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea acordului de sponsorizare cu Telekom România. Colaborarea dintre cele două entități începuse în 2015.

„Demarat în iunie 2015, parteneriatul dintre Federația Română de Fotbal și compania Telekom Romania s-a întins pe o durată de patru ani și jumătate. (…)

Parteneriatul, semnat la început pe o perioadă de doi ani de zile, a fost prelungit ulterior și s-a încheiat la începutul lui 2021. Federația Română de Fotbal mulțumește companiei Telekom Romania pentru susținerea Echipei Naționale a României și implicarea în dezvoltarea fotbalului românesc.

„Doresc să aduc mulțumirile mele companiei Telekom Romania pentru susținerea fotbalului românesc în ultimii aproape 5 ani de zile! Prin durata acestui parteneriat, Federația Română de Fotbal a demonstrat că e un partener credibil pentru piața de business din România. Am avut în Telekom Romania un partener important care a împărtășit valorile și principiile pe care ni le-am asumat. Sperăm ca în viitor să găsim alte oportunități de colaborare în diferite proiecte sportive comune”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal”, se arată în comunicatul emis de FRF.


Poli Iaşi are patru jucători depistaţi cu COVID-19

UPDATE, 22 ianuarie, ora 11:37 / După Chindia Târgovişte şi FCSB, Poli Iaşi este al treilea club din Liga 1 care are cazuri de coronavirus. Conform ziarulevenimentul.com, Andreias Calcan, Manuel de Iriondo, Antonio Stan şi Rafael Acosta au fost depistaţi cu COVID-19. În plus, Benone Dohot, antrenorul cu portarii, şi Daniel De Castro, preparator fizic, au fost şi ei infectaţi.


Trei cazuri de coronavirus la Chindia Târgovişte

UPDATE, 22 ianuarie, ora 09:55 / Chindia Târgovişte a anunţat apariţia a trei cazuri de coronavirus la echipă, după ultima testare. Restul lotului şi staff-ul tehnic au fost retestaţi, iar rezultatele au fost negative. Chindia joacă vineri, de la ora 17:00, cu Academica Clinceni.

“AFC Chindia Târgovişte anunţă că la testarea periodică RT-PCR din această săptămână au fost depistate trei cazuri pozitive de COVID-19 în rândul jucătorilor. Ceilalți componenți ai lotului și staff-ul au fost ulterior retestați, rezultatele fiind negative”, a fost anunţul celor de la Chindia.


Sepp Blatter a fost în comă după o operație la inimă

UPDATE, 21 ianuarie, ora 23:04 / Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, ajuns la vârsta de 84 de ani, a fost scos din comă indusă după ce a fost operat inimă la finalul anului trecut într-un spital din Geneva.

Familia fostului șef al fotbalului mondial au ținut totul secret, dar fiica acestuia, Corinne, a dezvăluit problemele prin care trece acesta: ”Doctorii sunt mulțumiți cu starea lui, dar el mai are mult de parcurs. A fost cel mai greu și cel mai trist Crăciun din viața mea”.

Tot la finalul lui 2020, Sepp Blatter a fost testat pozitiv la Covid-19.


Șase cazuri noi de coronavirus la Rizespor

UPDATE, 21 ianuarie, ora 21:34 / Caykur Rizespor, noua echipă a antrenorului român Marius Șumuducă, a anunţat că are şase noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Trei dintre cei infectaţi sunt fotbalişti, iar ceilalţi trei sunt angajaţi ai grupării. Persoanele testate pozitiv sunt în izolare şi sub tratament. Ca urmare a noilor cazuri de infectare cu Covid-19, Rizespor a ajuns la un bilanţ de opt jucători şi şapte angajaţi testaţi pozitiv cu coronavirus.

Marius Șumudică urmează să ajungă vineri, 22 ianuarie, în Turcia pentru a pregăti meciul cu Istanbul Bașakșehir, care este programat sâmbătă, 23 ianuarie.


CSA Steaua și-a luat doi atacanți experimentați

UPDATE, 21 ianuarie, ora 17:18 / Clubul CSA Steaua a anunțat că atacanții Dragoș Huiban și Philippe Nsiah sunt primii jucători transferați în această iarnă. Cei doi au semnat contractul cu roș-albaștrii în prezența managerului George Ogăraru.

În vârstă de 30 de ani, Dragoș Huiban este un fost internațional de juniori al României și a trecut pe la echipe precum Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Gloria Buzău, ASA Târgu Mureș sau Sportul Snagov. Francezul Philipe Nsiah, în vârstă de 26 de ani, a evoluat în turul campionatului la Concordia Chiajna.


Condamnare drastică pentru un antrenor acuzat de viol

UPDATE, 21 ianuarie, ora 15:47 / Fostul antrenor al echipei de short-track a Coreei de Sud, Cho Jae-beom, a fost condamnat la 10 ani și jumătate de închisoare pentru că și-a violat o elevă timp de mai mulți ani.

Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, multipla campioană olimpică Shim Suk-hee, acum în vârstă de 23 de ani, și-a acuzat antrenorul în 2019 că a molestat-o încă de la vârsta de 17 ani, iar calvarul s-a încheiat abia în 2018.

Shim a câștigat patru medalii olimpice dintre care două de aur cu ștafeta la Sochi 2014 și PyeongChang 2018.


Juventus a câștigat Supercupa Italiei, primul trofeu pentru Pirlo

UPDATE, 20 ianuarie, ora 23:55 / Echipa Juventus Torino, cu fundașul Radu Drăgușin pe banca de rezerve, a învins formația SSC Napoli, scor 2-0, în Supercupa Italiei, iar Andrea Pirlo a cucerit primul său trofeu ca antrenor.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Cristiano Ronaldo (64) și Alvaro Morata (90+5). Napoletanii au ratat un penalty prin Lorenzo Insigne (80).


Cine e prima femeie arbitru în Super Bowl

UPDATE, 20 ianuarie, ora 23:33 / Liga Naţională de Fotbal American (NFL) a anunțat pe site-ul oficial că Sarah Thomas va deveni prima femeie care va face parte din echipa ce va arbitra la Super Bowl.

În 2015, Sarah Tomas a devenit prima femeie arbitru cu normă întreagă din NFL, înainte de a deveni, în 2019, prima femeie care a oficiat un joc din play-off. ”Sarah Thomas face din nou istorie”, a declarat Troy Vincent Sr, un oficial de rang înalt al NFL.

Al 55-lea Super Bowl in istoria NFL va avea loc la Tampa (Florida), în 7 februarie. Finalistele Super Bowl vor fi decise duminică, după meciurile dintre Green Bay Packers – Tampa Bay Buccaneers şi Kansas City Chiefs – Buffalo Bills.


Al Hilal, victorie lejeră în Arabia Saudită

UPDATE, 20 ianuarie, ora 19:31 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Al Taawon, în etapa a 14-a a campionatului Arabiei Saudite, obținînd primul succes după patru remize.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Gomis (2) și Vietto (50). Trupa tehnicianului român e lider în clasament, cu 29 de puncte, trei peste Al Shabab și Al Ahli, echipa lui Alexandru Mitriță.


Rizespor, succes categoric cu Gaziantep

UPDATE, 20 ianuarie, ora 17:00 / Echipa Rizespor, care urmează să fie preluată de Marius Șumudică, a învins, pe teren propriu, scor 3-0, fosta formație a antrenorului român, Gaziantep, în etapa a 20-a a campionatului Turciei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Skoda (42, 55 din penalty) și Samu (89 penalty). La Gaziantep, Alin Toșca a fost integralist, iar Alexandru Maxim a jucat până în minutul 58.

În urma acestui rezultat, Rizespor a urcat pe locul 12 în clasament, cu 24 de puncte, în timp ce Gaziantep e pe poziția a treia, cu 34 de puncte.


S-a amânat partida Rostov Don – CSM București din Liga Campionilor

UPDATE, 20 ianuarie, ora 16:14 / Meciul Rostov Don – CSM Bucureşti din Liga Campionilor a fost amânat din cazua numeroaselor cazuri de infectare cu noul coronavirus din echipa gazdă.

”În urma numărului mare de cazuri pozitive de Covid-19 înregistrate la echipa din Rusia, aceasta trebuie să respecte măsura impusă de carantinare, fapt care face imposibilă întâlnirea programată în acest weekend”, a precizat clubul din Capitală, pe Facebook.

Meciul era programat sâmbătă, în Rusia, în Grupa A a Ligii Campionilor. Rostov Don este lider în clasamentul grupei, cu 15 puncte din nouă jocuri. CSM Bucureşti este pe locul 3, cu 11 puncte, din zece meciuri.


Tabloul la Campionatul Mondial al cluburilor

UPDATE, 19 ianuarie, ora 17:36 / A fost stabilit programul meciurilor de la Campionatul Mondial al cluburilor în urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul FIFA din Zurich.

Competiția din Qatar va începe în 4 februarie, de la ora 16:00, cu întâlnirea Tigres UANL (Mexic) – Ulsan Hyundai FC (Coreea de Sud), iar de la ora 19:30 va avea loc meciul Al Duhail SC (Qatar) – Al Ahly SC (Egipt).

Învingătoarea primului meci va juca în semifinale cu reprezentanta Americii de Sud (finala Copei Libertadires le opune de echipele braziliene Palmeiras și Santos), în 7 februarie, iar a doua zi va avea loc celalată semifinaă dintre Bayern Munchen (Germania) și câștigătoarea meciului Al Duhail SC (Qatar) – Al Ahly SC (Egipt).

Finala este programată în 11 februarie, de la ora 20:00.


Kayserispor – Bașakșehir 2-0. Dan Petrescu, prima victorie pe banca noii sale echipe. Alibec, primele goluri în Super Lig

UPDATE, 19 ianuarie, ora 16:50 / Kayserispor a câștigat cu 2-0 împotriva lui Bașakșehir. A fost prima victorie pentru Dan Petrescu în calitate de antrenor al lui Kayseri, în timp ce Denis Alibec a marcat în premieră în campionatul Turciei. Dacă atacantul român a fost schimbat în minutul 79, Cristi Săpunaru a fost integralist și a primit cartonaș galben în prelungirile partidei.

Kayserispor a ieșit momentan din zona nisipurilor mișcătoare. E pe locul 17, cu 19 puncte, la egalitate cu Genclerbirligi, dar cu un golaveraj superior. Următorul meci al echipei lui Dan Petrescu e luni, 25 ianuarie, de la ora 18:00, contra lui Fenerbahce.

UPDATE, 19 ianuarie, ora 15:00 / Kayserispor joacă în compania campioanei Istanbul BB în etapa a 20-a din Super Lig. Denis Alibec și Cristi Săpunaru sunt titulari la echipa lui Dan Petrescu.

Kasyerispor – Bașakșehir 2-0 (Alibec 42, 78)

  • Denis Alibec a înscris primele sale goluri în Super Lig.

Echipele de start:

Kayserispor: Alemdar – Kvrzic, Săpunaru, Kolovetsios, Behich – Attamah, Campanharo – Lennon, Avramovski, Pedro Henrique – Alibec

Bașakșehir: Gunok – Rafael, Ponck, Duarte, Kaldirim – Tekedemir, Kahveci – Aleksic, Giuliano, Turuc – Ba


Denis Drăguș a devenit tată

UPDATE, 18 ianuarie, ora 20:58 / Denis Drăguș fotbalistul lui Crotone, a devenit tață. Iubita sa Vanessa a născut astăzi un nou membru al familiei, o fetiță, pe numele său Gloria. Momentul a fost distribuit cu bucurie pe rețelele de socializare.


Valeriu Tița, demis prin Facebook de un club din Irak

UPDATE, 18 ianuarie, ora 18:21 / Antrenorul român Valeriu Tița a fost demis de la clubul irakian  Al-Minaa SC printr-o postare pe care șefii grupării au făcut-o pe contul de Facebook.

”Am auzit despre demiterea mea pe Facebook și nimeni din administrație nu a venit să vorbească cu mine și să mă anunțe”, a declarat tehnicianul de 54 de ani, conform unei postări făcute pe Twitter de jurnalistul Hassanin Mubarak.

Tița o pregătea pe Al-Minaa SC, club din prima liga din Irak din iulie 2019, și era unul dintre cei mai longevivi antrenori străini din Irak. Românu a mai pregătit în cariera sa printre altele formațiile Al Ittihad, Al Shorta, Al Nasr, Sharjah, Al Faisaly sau Orubah, iar pentru o scurtă perioadă a fost și selecționerul Siriei.


CSA Steaua, trei transferuri ratate în această iarnă

UPDATE, 18 ianuarie, ora 18:16 / CSA Steaua țintește promovarea în Liga 2, însă nu a reușit niciun ytransfer important în această iarnă deși a avut pe listă câțiova jucători importanți.

”Sper să întărim echipa acolo unde avem nevoie. Sunt jucători din Liga 1, Liga 2, toți sunt cu meciuri și în Liga 1 și în Liga 2, cu promovări. Am încercat să aduc jucători, am discutat. Cu mulți dintre ei nici nu am ajuns la partea financiară. A fost destul de greu să-i aduc la Liga 3. Chiar dacă e vorba de Steaua București, Liga 3 parcă e o barieră pentru ei, nu vor să accepte.

Pot să dau și câteva nume. I-am vrut și pe Romario Moise, pe Arnăutu, cu care am discutat foarte mult. A zis că nu poate să plece de la Chiajna, dar a ales până la urmă Petrolul. Ursu, care a ales Rapid, am vorbit și cu el, și mai sunt și alți jucători cărora nu vreau să le dau numele, jucători de Liga 1. Poate sunt sub contract și nu vreau să le dau numele.

Sunt mulți jucători cu care am discutat, care au ales că meargă la alte echipe de Liga 2. Salariile pe care au mers acolo sunt foarte mari. Nu știu dacă acceptau să vină, nu știu dacă puteam să le respectăm salariile. Au crescut foarte mult. Ceea ce putem noi să oferim e destul de puțin. Contractele pe care le putem oferi anumitor jucători, la Liga 3, sunt mici. E aproape imposibil ca cineva să vină de la Liga 2, pe un salariu mai mic.

Sunt trei jucători de la Liga 1 și Liga 2, cu promovări, pe care îi aștept să se înțeleagă cu clubul. Aș fi vrut să îi am de la început, sper să se rezolve cât mai repede, pentru că jucătorii trebuie să se antreneze. Cu greu i-am convins să vină la aceste discuții, iar dacă nu ne grăbim, își vor căuta alte echipe. E vorba de jucători de atac, toți”, a declarat antrenorul Daniel Oprița pentru Steaua TV.

ADVERTISEMENT