Victorie plină de DRAMATISM pentru Paul Andronic la Sinaia! L-a învins pe liderul campionatului la doar 20 de sutimi!

Campionul naţional absolut en-titre Paul Andronic s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Trofeul Sinaia, eveniment care contează pentru etapa a cincea a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, în timp ce Bogdan Cuzma, actualul lider, a terminat pe 2 şi şi-a consolidat poziţia în clasamentul general, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Andronic a depăşit momentele dificile din prima parte a sezonului, când s-a confruntat cu probleme tehnice, iar la Sinaia a concurat la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo VI, care i-a adus şi prima victorie stagională. Experimentatul pilot a fost mai rapid cu doar 20 de sutimi decât ocupantul poziţiei a doua, timişoreanul Bogdan Cuzma, cel care s-a impus în ultimele două etape ale campionatului, de la Poiana Braşov şi Rânca.

"A fost o cursă incredibilă! Ţinând cont că am venit cu o maşină nouă, a fost o mare surpriză şi pentru mine, dar mereu mi-a plăcut acest traseu. Sunt foarte fericit şi abia aştept următoarea cursă. M-am întors!", a exclamat Andronic la final, imediat după ce a fost premiat de legenda motorsportului românesc Marin Dumitrescu (98 de ani), învingător la Sinaia în urmă cu aproape şapte decenii.

Podiumul Trofeului Sinaia a fost completat de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII), cel care a urcat şi pe 2 în clasamentul general, acolo unde domină autoritar Cuzma. Pe un Mitsubishi Evo IX, care a fost pilotat în sezonul trecut de Andronic, Cuzma a adunat până acum nu mai puţin de 83 de puncte, cu 27,5 puncte peste Răduţ, şi cu 31 peste Edu Stan, ocupantul locului 3, care s-a clasat pe 5 la Sinaia.

Evenimentul organizat de CS Carpaţi Sinaia în parteneriat cu Primăria Sinaia şi sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv a adunat de-a lungul celor două zile aproximativ 10.000 de spectatori, fiind singura etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop care se desfăşoară exclusiv pe străzile unui oraş.

Următoarea rundă este programată pentru 3-4 septembrie în cadrul Trofeului Teliu, care se dispută pe un traseu amenajat la graniţa judeţelor Braşov şi Covasna.