Sport

Victorie uriașă pentru Argentina în noul clasament FIFA. Cine devine cea mai bună națională din lume

Schimbare la vârful clasamentului FIFA. Cine este naționala care va prelua șefia în ierarhie începând cu luna aprilie. Va fi pentru prima oară după 7 ani.
28.03.2023 | 13:00
Victorie uriasa pentru Argentina in noul clasament FIFA Cine devine cea mai buna nationala din lume
Schimbare la vârful clasamentului FIFA. Cine va ocupa prima poziție începând de luna viitoare. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Schimbarea la vârful clasamentului FIFA se va produce începând cu luna aprilie când Argentina va devansa Brazilia și va ocupa locul 1 în ierarhia FIFA. Astfel, campioana mondială revine pe prima poziție în lume pentru prima oară după o pauză de 7 ani.

Schimbare la vârful ierarhiei FIFA. Argentina va prelua șefia în clasament

Performanțele Argentinei din ultimii ani nu au rămas nerăsplătite. După ce a cucerit Copa America 2021, Finalissima 2022 și Cupa Mondială 2022, naționala pregătită de Lionel Scaloni a ajuns la un coeficient de 1.839.90 și o va depăși astfel pe Brazilia, care a dezamăgit la Cupa Mondială de la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Selecao are un coeficient de 1.834.14, în scădere din cauza rezultatelor înregistrate în ultimii ani. Brazilia se află în căutarea unui nou antrenor după ce Tite a fost demis după turneul final din Qatar. Carlo Ancelotti a dezmințit zvonurile potrivit cărora va merge în vară pe banca naționalei Braziliei.

Mano Menezes se ocupă din postura de interimar de antrenamentele sud-americanilor. Podiumul în clasamentul FIFA este completat de Franța. Vicecampioana mondială are un punctaj de 1.833.93. Pe locurile 4 și 5 se află Belgia, respectiv Anglia.

ADVERTISEMENT

Lionel Scaloni, eroul din spatele performanțelor Argentinei

Deși mulți nu-i dădeau șanse la venirea sa în 2018 în postura de interimar al lui Jorge Sampaoli, Lionel Scaloni a impresionat pe banca naționalei „Albiceleste”. Claudio Tapia, președintele Asociației Argentinei de Fotbal, a făcut toate demersurile pentru a-i prelungi contractul selecționerului până în 2026.

Lionel Scaloni a venit la cârma Argentinei chiar după ce naționala era eliminată în faza optimilor de finală la Campionatul Mondial din Rusia. Antrenorul în vârstă de 44 de ani avea să semneze un contract cu normă întreagă în ianuarie 2019.

ADVERTISEMENT

Pe banca Argentinei pe lângă Copa America 2021 și Cupa Mondială 2022, Lionel Scaloni a cucerit Finalissima 2022. „Nouăzeci și nouă la sută dintre oameni au crezut că am greșit sau că sunt nebun. Dar această echipă a adus fericire oamenilor cu cele trei titluri câștigate”, declara la un moment dat Claudio Tapia.

Argentina continuă să lege victoriile

În urmă cu trei zile, Argentina a disputat primul meci după ce a devenit campioană mondială. Trupa lui Lionel Scaloni a câștigat cu Panama, scor 2-0 într-un meci în care Lionel Messi a înscris al 800-lea gol al carierei. Argentinienii au prezentat trofeul Cupei Mondiale în fața propriilor fani.

ADVERTISEMENT

În următorul meci, Argentina va juca împotriva naționalei din Curacao, miercuri dimineață, 29 martie, de la ora 02:30. După victoria cu Panama jucătorii argentinieni au petrecut până dimineață într-un club din Buenos Aires.

ADVERTISEMENT