Sport

Victorie uriașă pentru Boloni! Antwerp a câștigat pe terenul lui Anderlecht și speră în continuare la titlu în Belgia!

07.04.2019 | 21:05
Victorie uriasa pentru Boloni Antwerp a castigat pe terenul lui Anderlecht si spera in continuare la titlu in Belgia

După ce la mijlocul săptămânii a învins liderul din Belgia, Antwerp a dat o nouă lovitură, câștigând cu 2-1 pe terenul lui Anderlecht. În urma acestui rezultat, echipa lui Ladislau Boloni speră în continuare la titlu, chiar dacă șansele sunt minime. 

Antwerp a câștigat pe terenul lui Anderlecht

Anderlecht a fost cea care a deschis scorul în minutul 33 prin Gerkens, dar oaspeții au egalat până în pauză, grație reușitei lui Ze Lamkel din minutul 39. Golul victoriei lui Antwerp a venit pe final, în minutul 84, când Mbokani a punctat.

Antwerp are în acest moment 31 de puncte după trei etape scurse din play-off. Genk e lider cu 38 de puncte. Pe 2 se află Brugge cu 34 de puncte, iar pe locul 3 este Standard Liege, echipa lui Răzvan Marin, cu 33 de puncte. Brugge și Standard joacă între ele luni seara. De notat faptul că Antwerp a făcut un pas uriaș spre câștigarea unui loc în cupele europene. Are cinci puncte în acest moment peste Anderlecht, respectiv șase puncte peste Gent, în condițiile în care locul 4 merge în preliminariile Europa League.

Boloni ii poate aduce lui Antwerp primul titlu din ultimii 62 de ani
Boloni ii poate aduce lui Antwerp primul titlu din ultimii 62 de ani

Boloni caută însă câștigarea titlului, performanță pe care Antwerp nu a mai reușit-o de 62 de ani! În următoarea etapă, Antwerp joacă din nou pe deplasare, însă un meci aparent mai ușor, cu Gent, codașa din play-off. Interesant este că Antwerp nu câștigase niciodată pe terenul lui Anderlecht în ultimii 20 de ani.

Boloni și Răzvan Marin sunt singurii români rămași în Belgia, după ce în precedentul sezon aveam o adevărată colonie, cu Stanciu și Chipciu la Anderlecht, cu Rotariu la Brugge și cu Mircea Rednic antrenor la Mouscron. Toți au plecat, iar din vară o va face și Răzvan Marin, transferat de Ajax pe 12 milioane de euro. Boloni va rămâne astfel singurul român din Belgia.