News

Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în Marea Britanie. Cine ar putea fi noul prim-ministru după înfrângerea lui Rishi Sunak

Sondajele din Marea Britanie arată la finalul alegerilor o victorie zdrobitoare pentru Partidul Laburist, care se poate întoarce la putere după o pauză de 14 ani.
05.07.2024 | 00:08
Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist in Marea Britanie Cine ar putea fi noul primministru dupa infrangerea lui Rishi Sunak
Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în Marea Britanie. Cine ar putea fi noul prim-ministru după înfrângerea lui Rishi Sunak
ADVERTISEMENT

Alegerile din Marea Britanie sunt cu adevărat istorice, mai ales că sunt primele organizate după Brexit. Sondajele de opinie indică deja o victorie zdrobitoare a Partidului Laburist, care ar putea să revină la putere după 14 ani.

Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în Marea Britanie

Totodată, o înfrângere umilitoare pentru Partidul Conservator condus de actualul premier Rishi Sunak. Cel mai probabil Sunak, care va obține cel mai slab rezultat din istorie, va fi înlocuit cu Keir Starmer, liderul Partidului Laburist.

ADVERTISEMENT

Printre altele, scrutinul din Regat ar putea să trimită și o româncă în Parlamentul de la Londra, după o campanie electorală fulger care a durat șase săptămâni. 40.000 de secții de votare au fost deschise în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Ca niciodată s-au format cozi, primul semnal că oamenii vor neapărat schimbarea. “Cred că nimic nu a mers bine în ultimii 14 ani și cred că este foarte important ca rezultatul corect să aibă loc“, a declarat James Erskine, unul dintre alegători.

ADVERTISEMENT

“Schimbare. Avem nevoie de schimbare. Nu voi judeca guvernul în exercițiu, dar cred că avem nevoie de schimbare”, a declarat și Roberto Martins. Conform BBC, Yvonne Luu, o femeie din Marea Britanie, era încrezătoare în șansele Partidului Laburist.

“Mi-ar plăcea să văd o victorie puternică, astăzi, astfel încât să existe mai multă certitudine cu privire la ceea ce ne rezervă viitorul după aceste alegeri”, a declarat Yvonne Luu, alegător. Keir Starmer, cel mai probabil noul premier din Marea Britanie, a avut un mesaj de transmis la finele acestei zile.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce vreau acum să cer cu modestie este oportunitatea de a lua o țară – care cred că a fost distrusă sub acest guvern – şi să profit de această ocazie pentru a ne reconstrui țara și a ne duce mai departe”, a declarat laburistul Keir Starmer. Interesant, o victorie a laburiștilor poate aduce în Parlamentul din Londra un român.

Istoria este scrisă în Marea Britanie, umilință pentru Partidul Conservator

Este vorba despre Alexandra Bulat, plecată în Marea Britanie în 2012, când avea doar 18 ani. Tânăra a obținut cetățenia în urmă cu patru ani, iar în 2021 devenea prima româncă aleasă consilier în comitatul din Cambridge. Analiștii politici se așteaptă ca Partidul Conservator să obțină doar 64 de locuri, cel mai mic scor de la înființarea din 1834 a partidului.

ADVERTISEMENT

Electoratul le reproșează conservatorilor costul ridicat al traiului, precum și criminalitatea crescută și numărul tot mai mare de imigranți. Rishi Sunak, actualul premier și totodată primul premier cu origini indiene din istoria Marii Britanii le-a cerut, totuși, britanicilor să-i mai dea o șansă. Asta, în ciuda rezultatelor extrem de slabe pe care le-a avut în conducerea țării în ultima perioadă.

“Vreau să continui progresul pe care l-am făcut până acum, să continuăm să reducem impozitele tuturor, să le oferim oamenilor mai multă siguranță financiară. Nu vreau ca impozitele lor să crească sub un viitor guvern laburist”, a declarat actualul premier din Marea Britanie. Nigel Farage, un politician controversat cunoscut pentru Brexit, s-ar putea întoarce în noul parlament, din partea partidului Reformei.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul