Fotbal international

Victorii pentru Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu în ultima etapă din China

11.11.2018 | 11:20
Victorii pentru Cosmin Olaroiu si Dan Petrescu in ultima etapa din China

Echipele antrenorilor Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu, Jiangsu Suning și Guizhou Hengfeng, au obținut victorii în ultima etapă din campionatul Chinei. Formația pregătită de Olăroiu a încheioat sezonul pe locul cinci, în timp ce gruparea pregătită de fostul tehnician de la CFR Cluj a retrogradat în liga secundă.

Pentru Dan Petrescu a fost ultimul meci în China, el ajungând la o înțelegere cu oficialii clubului Guizhou Hengfeng să plece de la echipă după ce nu a reușit salvarea de la retrogradare. Odată cu tehnicianul român, de la gruparea chineză va pleca și staful lui. Despre Dan Petrescu s-a vehiculat în ultima perioadă că se va întoarce la CFR Cluj, formație alături de care a câștigat titlul în sezonul precedent al Ligii 1 Betano.

Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu, victorii de palmares în ultima etapă din China

În etapa cu numărul 30, ultima a campionatului din China, Dan Petrescu și Cosmin Olăroiu au obținut victorii de palmares. Guizhou Hengfeng, cu fundașul Kevin Boli titular, a învins, acasă, cu scorul de 1-0, formația Chongqing Lifan, printr-un gol marcat de croatul Nikica Jelavici în minutul 14.

Jiangsu Suning s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața echipei Henan Jianye. Golurile formației antrenate de Cosmin Olăroiu au fost înscrise Alex Teixeira 45+2, Wu Xi 61, Wang Song 79 din penalty și Eder Martins 90.

Jucătorii echipei Jiangsu Suning salută suporterii la finalul meciului din ultima etapă a campionatului Chinei
Jucătorii echipei Jiangsu Suning salută suporterii la finalul meciului din ultima etapă a campionatului Chinei

Ultima etapă a campionatului chinez a rezolvat și ultima ecuație necunoscută a sezonului. Cea de-a doua formație retrogradată în liga secundă este Changchun Yatai, care a pierdut, în deplasare, cu scorul de 2-0, meciul direct cu echipa Dalian Yifang. Titlul a fost câștigat în premieră de formația Shanghai SIPG, care va participa în faza grupelor Ligii Campionilor Asiei alături de ocupanta locului secund Guangzhou Evergrande, campioana ultimelor șapte sezoane. Echipa Shandong Luneng a încheiat pe poziția a treia și va evolua în tururile preliminare al Ligii Campionilor Asiei.