News

Video. Ambasadorul Rusiei în Polonia, stropit cu vopsea roşie de protestatarii pro-ucraineni. “Fascistule!”

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roşie de protestatarii pro-ucraineni, din Varșovia, de Ziua Victoriei, care este sărbătorită la Moscova cu mare fast.
09.05.2022 | 16:14
Video Ambasadorul Rusiei in Polonia stropit cu vopsea rosie de protestatarii proucraineni Fascistule
Ambasadorul Rusiei în Polonia, stropit cu vopsea roșie la Varșovia, de Ziua Victoriei. Sursa foto: Twitter Ukrainian World Congress
ADVERTISEMENT

Moment jenant pentru ambasadorul Rusiei în Polonia. De Ziua Victoriei, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roşie de protestatarii pro-ucraineni. Incidentul a avut loc în timp ce oficialul voia să depună flori la cimitirul soldaților sovietici din Varșovia, care au murit în cel de Al Doilea Război Mondial.

Protestatarii pro-ucraineni l-au stropit cu vopsea roșie, la Varșovia, pe ambasadorul rus în Polonia

Toată întâmplarea a fost surprinsă video și postată pe rețelele de socializare. În acestea se aud vocile manifestanților care strigă: ”Fascistule!”, ”Ucigașule!”, scrie USNews.

ADVERTISEMENT

De altfel, unii protestatari erau îmbrăcați în cearșafuri albe, mânjite cu sânge, pentru a aminti de oamenii uciși de ruși în Ucraina. La fața locului au sosit și oamenii legii, care i-au luat apărarea lui Serghei Andreev.

Au mai fost unii manifestanți care au adus un tanc în fața Ambasadei Rusiei, duminică seara. Cât despre cimitirul sovietic din Varșovia, locul este situat în mijlocul unui parc care leagă orașul de aeroportul internațional. Aici s-ar afla trupurile a peste 20.000 de soldați ai Armatei Roșii care au murit pe frontul celui de Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Paradă la Moscova cu tancuri și rachete nucleare. Ce a spus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina

Între timp, la Moscova, în Piața Roșie, a avut loc o paradă militară cu ocazia Zilei Victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste de către Rusia. Au defilat tancuri și rachete nucleare.

Nu a lipsit discursul lui Vladimir Putin de la eveniment. Liderul de la Kremlin a subliniat că din partea Occidentului vin amenințări și că în Ucraina soldații ruși luptă împotriva atrocităților.

ADVERTISEMENT

”Ziua Victoriei este sacră pentru fiecare dintre noi. Luptăm pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri, pentru poporul nostru. Suntem mândri de noile generații. Suntem vigilenți și facem tot ce putem pentru a evita pierderile.

Au încercat să ne amenințe (cei din Occident-n.r) într-un mod inacceptabil. Noi nu vom renunța niciodată la dragostea pentru patria-mamă, din respect pentru strămoșii noștri și pentru tradițiile seculare.

ADVERTISEMENT

S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume. Suntem mândri de contribuția voastră la victorie. Voi luptați pentru patria voastră.”, a fost o parte din ceea ce a spus Vladimir Putin la parada din Moscova.

ADVERTISEMENT