News

Video. AquaDom, cel mai mare acvariu cilindric din lume, a explodat. Hotelul și străzile din jur, inundate

AquaDom din Berlin, cel mai mare acvariu cilindric din lume, s-a spart și a explodat. Apa scursă a inundat hotelul în care era amplasat, dar și străzile din jur.
16.12.2022 | 13:12
Video AquaDom cel mai mare acvariu cilindric din lume a explodat Hotelul si strazile din jur inundate
AquaDom din Berlin, cel mai mare acvariu cilindric din lume, a explodat. Pagube materiale uriașe. Sursa foto: twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident grav în Capitala Germaniei. Cel mai mare acvariu cilindric din lume, amplasat în incinta unui hotel din Berlin, a explodat.

AquaDom din Berlin, cel mai mare acvariu cilindric din lume, a explodat. Pagube materiale uriașe

Din primele informații, o alarmă automată de incendiu a hotelului s-a declanșat la ora locală 5.43. Acvariul cilindric AquaDom, cu o înălțime de 14 metri, s-a spart.

ADVERTISEMENT

Toată apa acvariului imens, peste un milion de litri, s-a revărsat în hotel. Cantități masive au ajuns și pe străzile din apropiere, provocând inundații temporare.

În interiorul acvariului se aflau peste 100 de specii diferite de pești. În total, 1.500 de pești exotici au ajuns pe holurile hotelului și pe străzi.

ADVERTISEMENT

Impactul survenit după spargerea și explozia acvariului a fost atât de mare încât mai multe piese de mobilier din hotel au fost duse în stradă.

Poliția anunță că presiunea exploziei a făcut ca ferestrele să se spargă și ușile să fie împinse afară. Cantități importante de moloz au ajuns pe străzi.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului de vineri, două persoane au fost rănite de la cioburile de sticlă sărite din acvariu, notează BBC. Autoritățile au decis să închidă strada pe care se află hotelul.

Reprezentanții poliției din Berlin mai spun că pagubele sunt ”incredibile”. Toți cei cazați în hotelul unde se afla acvariul au fost evacuați și mutați în altă locație.

ADVERTISEMENT

AquaDom a intrat în Cartea Recordurilor, în 2003, ca cel mai mare acvariu cilindric din lume

AquaDom a fost inaugurat în decembrie 2003. Tot atunci a fost numit, de reprezentanții Guinness Book, drept cel mai mare acvariu cilindric din lume.

Acvariul a fost modernizat în 2020. Acesta avea la interior un lift cu pereți transparenți, construit special pentru vizitatori. O parte dintre camerele hotelului aveau vedere la acvariu.

Costurile ridicării AquaDom se ridică la 12,8 milioane de euro. Site-ul oficial al atracției turistice a emis un comunicat în care anunță că locația a fost închisă temporar și a cerut vizitatorilor să-și reprogrameze biletele.

ADVERTISEMENT
Tags: