Fotbal international

VIDEO. Argentina e afară de la Mondiale! Şase echipe se bat pentru patru locuri. Ultima rundă e marţi noapte

Multe rezultate puţin scontate în preliminarii CM America de Sud, penultima etapă. Cu 90 de minute înainte de finalul campaniei se profilează cea mai mare bombă posibilă pentru această zonă,...
06.10.2017 | 09:46
VIDEO Argentina e afara de la Mondiale Sase echipe se bat pentru patru locuri Ultima runda e marti noapte
ADVERTISEMENT

Multe rezultate puţin scontate în preliminarii CM America de Sud, penultima etapă. Cu 90 de minute înainte de finalul campaniei se profilează cea mai mare bombă posibilă pentru această zonă, puternica naţională a Argentinei e la un pas să rateze inclusiv şansa barajului, ocupând locul 6, necalificant! Un mondial fără Leo Messi pare greu de crezut, însă a devenit foarte posibil după ce Pumele nu au putut marca pe teren propriu în faţa Perului, terminând cu un scor alb.

Preliminarii CM America de Sud, VIDEO. Argentina nu e nici la baraj! (3)

Ultima rundă, care se va desfăşura în noaptea de marţi spre miercuri, toate de la ora 2:30, va stabili echipele calificate direct şi naţionala care va merge la baraj. Momentan, doar câştigătoarea detaşată a preliminariilor, Brazilia, cu un avans de zece puncte peste locul secund, şi-a asigurat de mult prezenţa. Pentru celelalte poziţii, 2-4 califică direct, locul 5 e sinonim cu barajul, se bat Uruguay, Chile, Columbia, Peru, Argentina şi Paraguay.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Preliminarii CM America de Sud. Ce final nebun în Columbia!

Drama penultimei runde s-a consumat în Columbia. Gazdele au întâlnit Paraguay şi au deschis scorul în minutul 79, prin Falcao. Era golul care ar fi însemnat biletele pentru Moscova, dae finalul a fost horror pentru columbieni. Paraguay a egalat în minutul 90 şi în al doilea minut de prelungiri a dat marea lovitură, câştigând cu 2-1! Şi Uruguay putea fi deja calificată, însă nu a putut scoate mai mult de un 0-0 pe terenul codaşei Venezuela şi a amânat sărbătoarea pentru marţi noapte, când joacă acasă cu o echipă fără motivaţie, Bolivia.

Argentina trebuia să învingă acasă o echipă care era de regulă victimă sigură la Buenos Aires. Dar Peru a făcut un meci perfect defensiv şi a avut contre deosebit de tăioase. Însă e greu de înţeles de ce jucători capabili să marcheze uşor, precum Dybala sau Icardi, au privit meciul până la final de pe bancă, vârful titular fiind mult mai puţin cunoscutul Dario Benedetto, de la Boca Juniors.

ADVERTISEMENT

Preliminarii CM America de Sud, VIDEO. Argentina nu e nici la baraj! (2)

Ce va fi în ultima etapă? Uruguay are, aparent, o misiune facilă acasă, cu Bolivia, chiar dacă va lipsi Luis Suarez, care trebuie să se opereze. Cavani poate găsi drumul spre Moscova. Şi statistica e favorabilă, Bolivia pierzând toate cele opt meciuri din deplasare din această campanie. Favorită e şi Paraguay acasă cu lanterna roşie Venezuela. Stau la mâna echipelor gazdă în meciuri foarte grele reprezentativa Chile, care va evolua în Brazilia şi, în caz de eşec, poate pierde chiar şi barajul şi Argentina, care urcă în Anzi, în Ecuador, unde e aer foarte rarefiat. Iar meciul pe viaţă şi pe moarte va fi Peru – Columbia.