News

Video. Asediu la cumpărăturile de Paşte! Cozi de sute de metri, la supermarketuri și în piețe. Imagini desprinse ca din comunism

17.04.2020 | 17:00
Video Asediu la cumparaturile de Paste Cozi de sute de metri la supermarketuri si in piete Imagini desprinse ca din comunism
ADVERTISEMENT

Măsurile impuse de autorități au dus la formarea unor cozi de sute de metri la cele mai mare supermarketuri și în multe piețe din București. FANATIK vă spune unde sunt cele mai mari aglomerări, unde oamenii așteaptă cu orele să își facă cumpărăturile de Paște.

Cozi la magazine și în piețe, înainte de Paște

Febra cumpărăturilor de Paște, alimentată de măsurile de distanțare socială impuse de autorități, a dus la formarea unor cozi de sute de metri în cele mai mari supermarketuri din București, situația fiind aceeași și în piețele din Capitală.

ADVERTISEMENT

FANATIK a făcut un tur al celor mai importante supermarketuri din oraș, pentru a vă spune care sunt magazinele unde ar trebui să așteptați ore bune pentru a vă cumpăra cele necesare pentru masa de Paște.

Prima oprire am făcut-o la magazinul Kaufland Pantelimon (Șoseaua Pantelinmon Nr. 244), de lângă Mega Mall. Din fața magazinului ai spune că nu stă nimeni să aștepte, asta pentru că oamenii au fost puși să stea la rând în spatele supermarketului, acolo unde peste 100 de oameni așteptau să intre pentru cumpărături.

ADVERTISEMENT
Coada de la Kaulfand Pantelimon
Coada de la Kaulfand Pantelimon

După cum se poate observa din poze, oamenii s-au aliniat pe toată lungimea magazinului și așteaptă semnalul paznicilor pentru a putea intra în supermarket.

Coada de la Kaulfand Pantelimon
Coada de la Kaulfand Pantelimon

Coadă de sute de metri la Auchan

Următoarea oprire am făcut-o la Auchan Titan (Bulevardul 1 Decembrie 1918 33A), acolo unde am găsit o coadă enormă, de sute de metri.

ADVERTISEMENT
Coada de la Auchan Titan
Coada de la Auchan Titan

Din poze se vede cum oamenii, câteva sute la număr, s-au pus la rând și așteaptă cu orele pentru a le veni rândul la cumpărături. Coada se menține și înăuntru pe câteva zeci de metri, chiar dacă nu am putut intra pentru a fotografia în continuare.

Având în vedere că pensionarii au doar două ore la dispoziție pentru a-și cumpăra cele necesare, este lesne de înțeles că nu ar fi avut timp să facă asta la magazinul Auchan din Titan.

ADVERTISEMENT
Coada de la Auchan Titan
Coada de la Auchan Titan

Am mers mai departe la Cora Pantelimon (Șoseaua Vergului 20), acolo unde lucrurile au stat altfel. Doar câteva persoane (maximum 20) așteptau afară, la coadă, pentru a intra în supermarket.

Coada de la Cora Pantelimon
Coada de la Cora Pantelimon

Din nou, nu am putut intra pentru a vedea cum se prezintă lucrurile înuntru, însă cert este că aici așteptau mult mai puțini oameni decât la Auchan Titan, asta și pentru că în zonă nu sunt atât de multe locuințe.

Coada de la Cora Pantelimon
Coada de la Cora Pantelimon

Nici la magazinul Lidl Rebreanu (Strada Liviu Rebreanu Nr.19) nu am întâlnit mulți oameni așteptând la rând, astfel că cei care s-au îndreptat spre această locație au putut să-și facă mult mai repede cumpărăturile pentru Paște.

Piața Obor, plină de polițiști

Am vrut să vedem cum stau lucrurile și în piețe și am ales una dintre cele mai mari din București, Piața Obor. Aici am întâlnit forte mulți polițiști, care supravegheau oamenii veniți la cumpărături, așezați într-o coadă de câțiva zeci de metri în fața halei principale.

Coada de la Piața Obor
Coada de la Piața Obor

Timpul de așteptare era unul relativ mic, semn că oamenii care au intrat în hală au fost conștienți de faptul că sunt și alte persoane care își așteaptă rândul.

Ultima oprire pe care FANATIK a făcut-o prin oraș a fost magazinul Kaufland Colentina (Șoseaua Colentina Nr.6), acolo unde în jur de 30-40 de persoane așteptau în afara magazinului pentru a intra după cumpărăturile pentru masa de Paște.

Precizăm că toate aceste opriri au fost făcute în intervalul 11:00 – 13:00, atunci când și persoanele peste 65 de ani au voie să iasă din casă pentru mâncare sau medicamente.

În plus, am observat că oamenii par să înțeleagă măsurile impuse de autorități din cauza epidemiei de coronavirus și respectă distanțarea socială, mulți dintre ai având asupra lor măști de protecție și mănuși de unică folosință.

Le reamintim românilor că magazinele oferă posibilitatea comandării produselor online, cu livrarea direct la domiciliu, pentru a evita mersul la supermarketuri și piețe, în această perioadă aglomerată.

ADVERTISEMENT