Video. Tenisul, purtat în spaţiu de către astronautul american, Andrew Feustel

Irina Aldea   
în Sporturi
20/03/2018, 16:03
Video. Tenisul, purtat în spaţiu de către astronautul american, Andrew Feustel

Experimentatul astronaut american va petrece şase luni la Staţia Spaţială Internaţională, timp în care vrea să se menţină în formă jucând tenis. “Tenisul a fost întotdeauna o parte a familiei noastre. Când eram tânăr, bunicii mei erau foarte interesaţi de tenis”, a spus Feustel. “După ce m-am întâlnit cu soţia mea, Indira, la Universitatea Purdue, în 1988, am început să practic din nou acest sport pentru că ea vine dintr-o familie care joacă tenis”, a completat Feustel.

“Îmi place tenisul, este un sport pentru viaţă şi există multă pasiune pentru acest joc în familia noastră”, a mărturisit astronautul american. Ca parte a unei iniţiative USTA (Asociaţia Americană de Tenis), Feustel va juca tenis la Staţia Spaţială Internaţională, unde lipsa evidentă de gravitaţie va aduce cu sine o serie de provocări serioase. “Pentru mine va părea ca vechiul joc video , unde loveşti mingea şi merge doar drept fără să sară până când nu atinge un zid”, a spus Feustel. “Va fi o provocare, vom avea nişte micro-rachete şi câteva mingi de tenis.” Kevin Anderson, Frances Tiafoe, John Isner şi Steve Johnson l-au încurajat pe astronautul NASA în misiunea sa.

Feustel, fan Federer şi Nadal

Ca orice iubitor al acestui sport, Feustel are şi favoriţi, aceştia fiind legendarii Roger Federer şi Rafael Nadal. Experimentatul astronaut a fost să-i vadă la treabă pe cei doi la US Open, Roland Garros şi Wimbledon. Australian Open rămâne pe lista sa de priorităţi şi spune că va ajunge şi la Melbourne într-o zi; până acum, Feustel spune că nu a ajuns în Australia din cauza distanţei pe care o are de parcurs, un lucru ironic având în vedere că americanul călătoreşte în spaţiu. 

“Staţia spaţială este la aproximativ 250 de kilometri deasupra planetei, deci, nu este aşa de departe când vă gândiţi la distanţa faţă de Australia. Racheta noastră merge atât de rapid încât în 8 minute ajungem la destinaţie. Dacă mă urc într-un avion pentru a merge în Australia, este o zi întreagă pe care o pierd pentru a fi acolo”, a mai spus Feustel.

Închide ×