News

Video. Atac terorist în Ierusalim. Un bărbat a fost împușcat mortal, iar mai multe persoane au fost rănite

Un om a fost ucis și alți trei au fost răniți, într-un atac terorist care a avut loc duminică, 21 noiembrie, în centrul vechi din Ierusalim. Este al doilea incident din această săptămână.
21.11.2021 | 13:52
Video Atac terorist in Ierusalim Un barbat a fost impuscat mortal iar mai multe persoane au fost ranite
ADVERTISEMENT

Au fost clipe de panică și teroare pe străzile din Ierusalim, duminică, 21 noiembrie. A avut loc un atac armat în centrul vechi al orașului.

Din primele informații, un bărbat a murit și alte trei persoane au fost rănite, potrivit autorităților locale.

ADVERTISEMENT

Persoana care a decedat avea 35 de ani. Un alt bărbat în vârstă de 30 de ani este la spital. De asemenea, doi polițiști au fost răniți.

Atac terorist în Ierusalim. O persoană a murit

Se pare că atacatorul este palestinian. Acesta a ucis o persoană și a rănit alte trei în centrul vechi din Ierusalim, înainte de a fi împușcat mortal de poliția israeliană, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters.

ADVERTISEMENT

Agresorul a deschis focul în apropiere de o poartă care duce spre Muntele Templului, loc sfânt atât pentru musulmani, cât și pentru evrei.

Presupusul atacator, care a folosit o armă automată, a fost împușcat mortal de ofițerii de poliție la fața locului. Teroristul avea 40 de ani și era în atenția forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

Organizația islamistă a numit acest atac „un act eroic”. Din primele informații, se pare că doi polițiști au fost răniți.

Este al doilea atentat terorist care are loc în această săptămână în centrul istoric al Ierusalimului.

ADVERTISEMENT

Doi membri ai forțelor israeliene au fost răniți miercuri seară după ce au fost atacați cu un cuţit în Oraşul Vechi din Ierusalim.

Atacatorul avea doar 16 ani. Acesta a fost ucis de poliție.

Autoritățile din Israel au anunţat într-un comunicat că mai multe persoane au fost arestate şi audiate, fiind suspectate de legături cu atacatorul.

ADVERTISEMENT