News
notix pixel id

Video. Atentat sângeros. Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți, în urma unei explozii într-o moschee din Afganistan

Într-o moschee din sudul Afganistanului s-a produs, vineri, o explozie extrem de puternică, soldată cu 32 de morți. 
15.10.2021 | 19:15
Video. Atentat sângeros. Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți, în urma unei explozii într-o moschee din Afganistan
Explozie puternică, soldată cu zeci de morți, în Afganistan. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc, mai exact, într-o moschee şiită din Kandahar, în sudul Afganistanului. Pe lângă cei 32 de persoane decedate, alte 53 sunt rănite.

Victimele se aflau în timpul rugăciunii din moscheea Fatemieh când s-a produs explozia. Locul arată acum ca după război: trupuri fără viață întinse pe jos și multe pete de sânge.

Imagini ca după război în urma exploziei

Kandahar este al doilea cel mai mare oraş din Afganistan. În fiecare vineri avea loc rugăciunea în moscheea respectivă.

ADVERTISEMENT

”Treizeci şi doi de morţi şi 53 de răniţi au fost aduşi la spital până acum”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al spitalului central din Kandahar, fără a-și dezvălui identitatea.

Un martor a spus la rândul său pentru sursa menționată anterior că a auzit trei explozii. Concret, una la poarta de acces a locului de rugăciune, alta în partea sudică, iar ultima în partea unde credincioşii îşi fac abluţiunile.

ADVERTISEMENT

În zonă s-au deplasat mai multe echipaje de salvare. Au sosit să acorde ajutor 15 ambulanţe, dar și forţele de securitate talibane care au început să ancheteze locul.

”Forţele speciale ale emiratului islamic au ajuns în zonă pentru a determina natura acestui incident şi a-i traduce pe autori în justiţie”, a spus pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan, Qari Sayed Khosti.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână a mai avut loc un atac sângeros

Evenimentul are loc la 7 zile, după un atentat-sinucigaş, împotriva unei moschei şiite din Kunduz. Moscheea era revendicată Statul Islamic. Și acest atac a produs pierderea a zeci de vieți.

”Suntem întristaţi să aflăm că o explozie s-a produs într-o moschee din confreria şiită (…) din oraşul Kandahar, în care un anumit număr din compatrioţii noştri au fost ucişi şi răniţi”, a mai scris purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

Nu se cunoaște cine ar fi produs explozia. Se fac cercetări în acest caz. Între timp, doctorii își fac griji cu privire la numărul de morți.

“Sunt prea mulți morți și prea mulți răniți la spital. Ne așteptăm să crească numărul de morți. Avem nevoie urgentă de donare de sânge. Facem apel la toți locuitorii din Kandahar să vină și să doneze sânge”, a spus un doctor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri