News

Video. Au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București. Nicușor Dan a anunțat programul acțiunilor

Operațiunile de dezinsecție și deratizare din Capitală au început luni, 7 iunie, cu o mare întârziere.
08.06.2021 | 11:53
Video Au inceput operatiunile de dezinsectie si deratizare in Bucuresti Nicusor Dan a anuntat programul actiunilor
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că, luni seara, au debutat operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală.

Edilul a precizat, pe un site de socializare, că tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor vor avea loc în tot Bucureștiul, în fiecare seară, timp de 7 zile.

ADVERTISEMENT

În acest an, după mai multe tergiversări și scandaluri, planul de deratizare și dezinsecție pentru București a fost adoptat de Consiliul General abia pe 19 mai.

Operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală au început. Programul zilnic al acțiunilor

La peste trei săptămâni distanță, în Capitală a fost pus în practică acest proces extrem de important pentru milioane de cetățeni.

ADVERTISEMENT

Potrivit primarului general, tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot orașul, începând de la periferie spre centru.

Aceste acțiuni se derulează în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe.

ADVERTISEMENT

În parcurile din București se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână, a mai anunțat primarul general.

De asemenea, pentru deratizare, fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor. Activitățile de dezinsecție și deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii și al toamnei.

ADVERTISEMENT

Operațiunile de dezinsecție și deratizare în București, întârziate de scandaluri

În mesajul său de pe Facebook, Nicușor Dan recunoaște că acțiunile trebuiau inițiate multe mai devreme și aruncă săgeți către fosta administrație.

Acesta scuză întârzierea și o pune pe seama faptului că primăria a avut datorii de 3 miliarde, precum și conturi poprite și investiții blocate.

”Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli.

Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, spune edilul.

Într-o primă fază, Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată pentru 19 mai.

Potrivit lui Nicușor Dan, pentru aceste acțiuni, costul total va fi de 16,7 milioane lei. Ele vor avea loc din luna iunie până în luna noiembrie a anului în curs.

ADVERTISEMENT