News

Video. Un avion cu 126 de pasageri s-a prăbușit și a luat foc în Miami

Momentul în care un avion cu 126 de pasageri a aterizat forțat şi a luat foc pe pista aeroportului din Miami a fost surprins de un trecător. Din fericire, nu au existat victime.
22.06.2022 | 20:04
Video Un avion cu 126 de pasageri sa prabusit si a luat foc in Miami
Un avion a luat foc pe pista aeroportului din Miami. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Avionul, care transporta 126 de pasageri, a luat foc marți pe aeroportul din Miami, din cauza unei defecțiuni la trenul de aterizare, conform Adevărul.

Un avion s-a prăbușit în Miami și a luat foc

Avionul a rămas fără partea din față și s-a oprit, forțat, pe iarbă. Persoanele care se aflau la bord au reușit să se evacueze și au supraviețuit, chiar dacă avionul luase foc, anunță CBS Miami.

ADVERTISEMENT

Zborul Red Air implicant în accident sosea din Republica Dominicaă, conform purtătorului de cuvânt al departamentului de aviaţie Miami, Greg Chin.

La aterizare, avionul a derapat de pe pistă, moment în care a rupt un turn de comunicaţii şi s-a oprit pe iarbă. În urma impactului cu solul, partea din față a avionului s-a rupt, iar aripa stângă a luat foc.

ADVERTISEMENT

Trei pasageri au suferit răni uşoare şi au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ceilalți pasageri au fost transportaţi cu autobuzul de la locul accidentului până într-un loc sigur.

”Am crezut că o să mor, de fapt. Era un bătrân lângă mine şi îl îmbrăţişam. A fost oribil. Ne ciocneam dintr-o parte în alta şi toate ferestrele parcă se spargeau şi apoi totul e bine.

ADVERTISEMENT

Oamenii au început să fugă, iar eu parcă am sărit şi am început să fug”, a rememorat pasagerul Paola Garcia, cele trăite, pentru CBS Miami.

Autoritățile au constatat că defecțiunea trenului de aterizare din partea din față a avionului ar fi cauza principală a accidentului. Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor a dat asigurări că accidentul va fi certetat de o echipă specializată.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale în anul 2022 au avut loc două prăbușiri de avioane care s-au soldat cu victime umane. Cel mai recent, zborul 5735 din China al China Eastern Airlines, un avion Boeing 737-800 care s-a prăbușit în munții din Guangxi, lângă Guangzhou, omorând toți cei 132 de pasageri de la bord.

ADVERTISEMENT