News

Video. Băsescu, aplaudat când a expus lista cu premierii care ”s-au pus în slujba lui Putin”. I-a fost întrerupt microfonul în PE

Cu ocazia unei dezbateri despre influența Rusiei în Uniunea Europeană, Traian Băsescu a prezentat o listă cu foști premieri care au avut legături cu regimul de la Moscova.
06.10.2022 | 09:54
Video Basescu aplaudat cand a expus lista cu premierii care sau pus in slujba lui Putin Ia fost intrerupt microfonul in PE
Traian Băsescu a devoalat lista cu premierii europeni care au avut legături cu Rusia la finalul mandatelor. Foto hepta.ro
ADVERTISEMENT

Astfel, Traian Băsescu a prezentat o listă cu numele foștilor premieri europeni despre care s-a scris că au fost abonați la banii Rusiei. Totuși, din cauza timpului scurt alocat pentru luarea cuvântului, fostul președinte al României n-a avut timp pentru a-și duce discursul la final.

Traian Băsescu a captat prim-planul în Parlamentul European

În cele din urmă, europarlamentarul care conducea ședința i-a întrerupt microfonul lui Băsescu. Printre cei nominalizați de europarlamentar se numără foști șefi de guvern din țări precum Germania, Italia și Finlanda.

ADVERTISEMENT

Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor.

Schroder este pe buzele tuturor. Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac. Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez.

ADVERTISEMENT

Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac. Și sigur, nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Digi 24.

Momentul întreruperii microfonului

Ulterior, europarlamentarul care conducea dezbaterile din Parlamentul European, Rainer Wieland, i-a mulțumit lui Băsescu după întreruperea microfonului: ”Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Coleg Traian, păstrați ordinea!”

ADVERTISEMENT

În timp ce fostul președinte al României era rugat să plece de lângă microfon, o europarlamentară a început să aplaude. Altfel, amintim că la Strasbourg s-a discutat recent despre primirea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen.

În acest context, un politician ne-a comparat țara cu Vestul Sălbatic și a susținut că nu își poate explica de ce România a fost primită în Uniunea Europeană. El a motivat că țara noastră are încă multe probleme legate de infrastructură și corupție.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că Traian Băsescu nu mai vrea să fie numit colaborator al Securității și în acest context a depus o cerere de revizuire a deciziei ÎCCJ.

 

ADVERTISEMENT