News

Video. Bătaia de la Ruginoasa, oprită de Poliție. Vălenii și delenii, alungați de forțele de ordine

31.12.2020 | 19:17
Video Bataia de la Ruginoasa oprita de Politie Valenii si delenii alungati de fortele de ordine
ADVERTISEMENT

Celebra bătaie cu bâte de la Ruginoasa nu a mai avut loc în 2020. Delenii și vălenii, cele două grupări rivale din zonă, s-au adunat joi, separat, iar forțele de ordine au avut grijă ca aceștia să nu se întâlnească.

În ciuda regulilor stricte din pandemie, localnicii din satele din comuna Ruginoasa au ignorat mesajul autoritățiilor și au ieșit pentru a se confrunta.

ADVERTISEMENT

Detașamente importante de jandarmi și polițiști le-au stat însă în cale și i-au fugărit de pe străzi, astfel că tradiționala bătaie din ajunul Anului Nou nu a avut loc nici în acest an.

Poliția a oprit bătaia de la Ruginoasa. Vălenii și delenii, alungați de forțele de ordine

Nici în 2021 Bătaia de la Ruginoasa nu a mai avut loc. Cele două trupe rivale, vălenii şi delenii au făcut o plimbare, separat, prin sat, iar cei din Poliție și Jandarmerie au avut grijă să nu-i lase să se confrunte.

ADVERTISEMENT

Primii care au ieşit la colindat satul au fost „delenii”, care au ajuns la locul obişnuit de bătaie, şcoala din localitate, ceva prea devreme. Vălenii au ajuns în centrul satului mai bine de o oră mai târziu, după ce Poliţia şi Jandarmii au încercat să le blocheze orice încercare de a se întâlni cu cei de pe deal.

Localnicii spun că tinerii au ieşit şi anul acesta ştiind că oricum nu vor fi lăsaţi să se bată şi că au ieşit să se poată lăuda în noul an că s-au mascat şi că nu au fost fricoşi ca ceilalţi, scrie Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Poliția anunță sancțiuni pentru cei care au încălcat regulile

În acest an, dată fiind situația sanitară, sătenii din Ruginoasa au fost informaţi încă de marţi, 29 decembrie, în urma unei şedinţe care a avut loc la Primăria din localitate şi la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Consiliului local, ai Jandarmeriei, că nu li se va da voie să se bată.

Această veste care a stârnit dezaprobare mai mult printre taţii băieţilor de însurat, dar şi printre cei care stau în fiecare an pe margine şi îşi aduc aminte cum se băteau şi ei când erau tineri în pragul Anului nou.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei directive, tinerii au ieșit joi pe străzi. Polițiștii i-au legitimat pe toți cei care au ieșit mascați, iar conform biroului de presă din cadrul IPJ Iași, aceștia vor fi sancționați, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: