News

Video. Bătaie în stradă, la Iaşi, între un şofer recalcitrant şi un poliţist. Lovit puternic în față, agentul a reacționat la fel

Un șofer recalcitrant și un polițist local din Iași au fost implicați recent într-un schimb de lovituri la care s-a ajuns după amendarea conducătorului auto.
19.05.2022 | 12:34
Video Bataie in strada la Iasi intre un sofer recalcitrant si un politist Lovit puternic in fata agentul a reactionat la fel
Acesta este momentul în care polițistul local îl lovește pe șoferul violent. Foto: desteptarea.ro
ADVERTISEMENT

Scandalul a izbucnit miercuri, în jurul orei 15:15, în fața clădirii în care funcționează Serviciul de Pașapoarte și Serviciul de Înmatriculări Auto. Șoferul parcase neregulamentar, iar echipajul de la Poliția Locală a oprit pentru a-i atrage atenția.

Șoferul a devenit agresiv când a aflat că va fi amendat

După legitimare și după ce a fost informat că va fi amendat, șoferul a devenit agresiv. El a lovit portiera mașinii de poliție cu picioarele și apoi l-a lovit cu pumnul pe agentul aflat la volan.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost momentul în care cei doi polițiști locali au coborât pentru a-l imobiliza pe scandalagiu. După ce a fost imobilizat la pământ, șoferul a fost lovit în cap de polițistul local agresat.

Așa cum se poate observa pe imaginile publicate de jurnalistii de la desteparea.ro, în timpul intervenției, agentul îi reproșează recalcintrantului că nu trebuie să lovească un polițist local pentru o oprire neregulamentară.

ADVERTISEMENT

Ulterior, șeful Poliției Locale Iași, Liviu Zanfirescu, a declarat că unul dintre polițiști ar fi fost lovit anterior de ieșeanul imobilizat. Conform imaginilor publicate de iasitvlife.ro, se poate observa că agentul are o rană vizibilă la nivelul ochiului.

Agentul lovit a fost la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Dosar penal pentru șoferul violent

Polițistul nostru are ochiul vânăt, a fost lovit. După imobilizare, bărbatul a fost condus la Secția 3 unde s-a întocmit un dosar penal pentru ultraj. De asemenea, și noi vom face o anchetă internă pentru a verifica dacă s-a respectat procedura”, a declarat Liviu Zanfirescu pentru desteptarea.ro.

ADVERTISEMENT

Ulterior, reprezentanții Poliției Locale au transmis un comunicat de presă în care au explicat care a fost filmul evenimentelor: ”În data de 18 mai, ora 15:15, un echipaj al Poliţiei Locale Iaşi aflat în serviciul de patrulare şi fluidizare a traficului rutier pe bulevardul Primăverii din municipiul Iași a identificat un conducător auto care staționa neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun din proximitatea Serviciului Pașapoarte/D.R.P.C.I.V. Iași.

După legitimarea conducătorului auto, acesta a avut un comportament agresiv, deplasându-se la autospeciala de serviciu a Poliției Locale Iași, în care polițistul local încheia procesul-verbal de constatare a contravenției și a lovit cu picioarele autospeciala și pe unul dintre polițiștii locali.

ADVERTISEMENT

În urma agresiunii, polițiștii locali l-au imobilizat pe conducătorul auto în cauză și l-au condus la Poliția Municipiului Iași – Secția 3 Poliție, unde se află și în prezent, iar polițistul local s-a deplasat la U.P.U. Sfântul Spiridon, pentru investigații medicale.

Conducerea Poliției Locale Iași va dispune o cercetare internă, pentru a stabili cauzele care au condus la acest incident și dacă s-au respectat procedurile privind imobilizarea persoanei și folosirea forței.” Mai departe, cercetările continua sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în art. 257 din Codul penal, respectiv infracțiunea de ultraj.

ADVERTISEMENT
Tags: