Fotbal international

Noul FENOMEN! Povestea puştiului care a refuzat Real Madrid

Noua senzaţie a fotbalului european poartă un nume mai greu de pronunţat, dar cu siguranţă foarte curând el se va afla pe buzele multor iubitori ai sportului rege, pentru că are un potenţial...
18.03.2017 | 11:21
Noul FENOMEN Povestea pustiului care a refuzat Real Madrid
ADVERTISEMENT

Noua senzaţie a fotbalului european poartă un nume mai greu de pronunţat, dar cu siguranţă foarte curând el se va afla pe buzele multor iubitori ai sportului rege, pentru că are un potenţial de-a dreptul impresionant la numai 18 ani.

Vorbim despre cel care este deja numit Noul Thierry Henry, francez ca şi acesta, jucător la AS Monaco. Numele său: Kylian Mbapp-Lottin, născut din tată camerunez. Mbappe este de ani de zile ţinta multor cluburi de renume, care au intuit calităţile fantastice ale puştiului minune din atacul monegascilor şi au căutat să îl transfere. Pe lista acestora figurează Arsenal, PSG, Olympique Marseille, FC Liverpool, Manchester City şi Real Madrid. Probabil că oricare alt tânăr aflat la vârsta lui Mbappe nu ar fi ştiut unde să semneze mai repede, dar el a ales să încheie primul contract de profesionist cu AS Monaco.

ADVERTISEMENT

Manchester City a oferit 43 de milioane euro

Guardiola oferea 43 de milioane de euro, o sumă fabuloasă pentru un copil, iar Zinedine Zidane a dezvăluit faptul că Real Madrid aproape că l-a avut în mână în 2013, dar puştiul s-a răzgândit în ultimul moment. Explicaţia sa a fost una cu mult peste nivelul vârstei de atunci: “Decât să visezi la Real Madrid mai bine ţinteşti Luna, pentru că dacă nu reuşeşti măcar ajungi pe nori”.

Talentul lui Kylian  a fost şlefuit în celebrul centru de excelenţă al federaţiei franceze de la Clairefontaine, pe unde au trecut la începuturi Henry, Gallas, Anelka, Matuidi sau Ben-Arfa. Toţi antrenorii de acolo au prevăzut o carieră de excepţie pentru Kylian, lucru care începe deja să se întâmple.

ADVERTISEMENT

La Monte Carlo a stabilit deja două recorduri de precocitate. A devenit cel mai tânăr debutant în Ligue 1 cu AS Monaco, la vârsta de 16 ani şi 347 de zile, pe data de 2 decembrie 2015, predecesorul fiind tocmai Thierry Henry. Şi tot pe Henry l-a detronat şi din fotoliul celui mai tânăr marcator al alb-roşilor, la 17 ani şi 62 de zile, în urma golului înscris în poarta lui Troyes.

Cum i-a ameninţat tatăl puştiului pe şefii lui Monaco

A existat şi un moment tensionat în urmă cu aproape un an. Tatăl său, Wilfried, a dat buzna peste şefii lui Monaco, întrebând de ce copilul său a fost tras pe linie moartă şi ameninţând cu plecarea la alt club, pentru că de oferte nu a dus niciodată lipsă. Ameninţarea şi-a făcut efectul şi coroborată cu evoluţiile excelente ale puştiului au dus la integrarea lui definitivă în prima echipă. Deja are cifre rar întâlnite la etatea sa, 10 goluri la nici 18 ani în acest sezon, hat-trick-uri în campionat, cu Metz şi Cupă, cu Rennes, iar marile cluburi aleargă după el cu limba scoasă.

ADVERTISEMENT

Ultima intrată pe listă este FC Barcelona, dar pe Camp Nou chiar ar fi riscant pentru Mbappe, pentru că e aproape imposibil să poţi scoate pe unul din cei trei din tripleta MSN, Messi-Suarez-Neymar.