COŞMARUL! Anglia tremură înainte de turneul FINAL

Marian Popovici   
în Pariuri sportive
25/05/2014, 16:39
COŞMARUL! Anglia tremură înainte de turneul FINAL GALERIE FOTO

Naţionala Angliei a avut multe ghinioane de-a lungul timpului la turneele finale de campionat mondial şi european. Însă, coşmarul cel mai mare al englezilor sînt penaltiurile. Din anul 1990 încoace, Anglia a fost eliminată de trei ori la penaltiuri în fazele superioare ale campionatului mondial şi tot de atîtea ori la turneele finale europene.

Blestemul Angliei la punctul cu var a început în semifinala campionatului mondial din 1990, împotriva Germaniei care după ce a trecut de Anglia la penaltiuri, a cîştigat titlul mondial. La Euro 96, ediţie găzduită chiar de Anglia, a urmat o nouă eliminare dramatică în semifinale, cîştig de cauză avînd tot nemţii.

Seria negativă a continuat la campionatul mondial din 1998, unde Anglia a suferit o nouă eliminare la penaltiuri, în optimi de această dată,  împotriva Argentinei după 2-2 în timpul regulamentar.

Euro 2004 a fost următorul turneu final unde Anglia nu şi-a putut ţine nervii la penaltiuri şi a fost eliminată în sferturi, de Portugalia. Atunci, penaltiul bătut de Beckham în înaltul tribunei a făcut înconjurul lumii.

Un nou campionat mondial, o nouă eliminare la penaltiuri. În 2006, Anglia lupta pentru un loc în semifinale contra Portugaliei. După 0-0 după prelungiri, portughezii au învins din nou Anglia la loviturile de departajare.

P: Înregistrează-te acum la Sportingbet şi primeşti un Free Bet de 400 lei!

Ultimul eşec din şirul de insuccese la loviturile de departajare al naţionalei Angliei a avut loc chiar la ultimul turneu final disputat. La Euro 2012, Anglia a întîlnit în sferturi naţionala Italiei. După 0-0 în timpul regulamentar, englezii nu au reuşit, din nou, să îşi tină emoţiile în frîu la penaltiuri şi au fost eliminaţi de italieni.

Din anul 1990, Anglia a fost eliminată de 6 ori la penaltiuri la turneele finale şi e de înţeles de ce selecţionerul Roy Hodgson alocă o mai mare importanţă ca orice selecţioner de pînă acum acestui capitol, în condiţiile în care selecţionerul a declarat că jucătorii vor exersa penaltiurile.

Închide ×