News

Video. Bombardamentele din Ucraina filmate dintr-un avion aflat deasupra Republicii Moldova: ”Lumea trebuie să vadă”

Rusia a lansat, vineri, un nou val de rachete în Ucraina. Bombardamentele au fost filmate dintr-un avion aflat în zbor deasupra Republicii Moldova.
16.12.2022 | 15:06
Video Bombardamentele din Ucraina filmate dintrun avion aflat deasupra Republicii Moldova Lumea trebuie sa vada
Parlamentul Ucrainei prezintă imagini cu bombardamentele din Ucraina filmate dintr-un avion aflat deasupra Republicii Moldova. Sursa foto: capturi Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vineri dimineață, rușii au lansat o nouă serie de bombardamente asupra infrastructurii civile și critice din Ucraina. Pe internet au apărut imagini cu aceste atacuri, filmate din aer.

Parlamentul Ucrainei prezintă imagini cu bombardamentele din Ucraina filmate dintr-un avion aflat deasupra Republicii Moldova

Mai multe pagini oficiale de Twitter ale unor instituții sau oameni politici din Ucraina au postat pe site-ul de socializare un videoclip în care se prezintă imagini ale bombardamentelor din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt filmate de la fereastra unui avion care zbura în spațiu aerian din Republica Moldova.

Postarea Parlamentului de la Kiev este însoțită și de un text.

”Întreaga lume trebuie să-l vadă (n.r. videoclipul). Sunt explozii în Ucraina văzute de la geamul unui avion din Republica Moldova.

Vă rugăm să repostați! Fiecare ucrainean trăiește în această groază”, scrie contul Verkhovna Rada (n.r. Parlamentul Ucrainei).

ADVERTISEMENT

Anton Gerașchenko, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Ucrainei, a scris și el un mesaj pe Twitter:

”Așa se văd exploziile din Ucraina de la fereastra unui avion din Republica Moldova.

În unele locuri zboară avioane, iar în unele avem rachete care ucid oameni. Aceste situații diferite nu sunt departe unul de celălalt”.

ADVERTISEMENT

Rușii au lansat 76 de rachete asupra teritoriului Ucrainei. 60 au fost doborâte

Vineri dimineață, forțele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra întregului teritoriu ucrainean.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 60 din cele 76 de rachete lansate de Rusia, potrivit comandantului șef al forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujni.

ADVERTISEMENT

”Potrivit datelor preliminare, în această dimineață, din regiunile Mării Caspice și Mării Negre, inamicul a lansat 76 de rachete, inclusiv 72 de rachete de croazieră (X-101, ‘Kalibr’, X-22) și 4 rachete aeriene ghidate (X-59) către infrastructura critică ucraineană”, a spus oficialul militar de la Kiev.

Într-o altă declarație dată vineri, un purtător de cuvânt al administrației militare a Kievului a spus că Ucraina a doborât 37 din 40 de rachete rusești îndreptate către Capitală.

De asemenea, guvernatorul din Dnipro, Valentin Reznichenko, a spus că apărarea antiaeriană a doborât 10 rachete deasupra regiunii.

ADVERTISEMENT