News

VIDEO Carnagiu în Mexic. Zece persoane decedate după un schimb de focuri între cartelul Sinaloa și o bandă rivală

Cel puțin zece persoane au fost ucise și alte nouă grav rănite după un schimb de focuri între două carteluri rivale în Mexic
21.05.2023 | 17:56
VIDEO Carnagiu in Mexic Zece persoane decedate dupa un schimb de focuri intre cartelul Sinaloa si o banda rivala
Zece morți și nouă răniți după confruntarea dintre două carteluri rivale din Mexic. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte nouă au fost rănite, sâmbătă, într-un schimb de focuri la un eveniment auto din Baja California, în nordul Mexicului, a anunțat guvernul municipal. Presa din Mexic susține că acest carnagiu s-a produs în urma unei confruntări între cartelul Sinaloa și un alt cartel rival, în lupta pentru controlul rutelor de export al drogurilor către SUA.

Schimb de focuri în Mexic între carteluri rivale

Atacul a avut loc în timpul unui spectacol de curse de mașini de teren în zona San Vicente din orașul Ensenada. În jurul orei 14:18 (2118 GMT), persoane cu arme automate au coborât dintr-o furgonetă gri și au început să tragă asupra participanților la o benzinărie, potrivit rapoartelor apelurilor la 911.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit poliția municipală și de stat, pușcașii marini, departamentul de pompieri și Crucea Roșie mexicană, printre alte agenții. Primarul Armando Ayala Robles a declarat că procurorul general al statului, Ricardo Ivan Carpio Sanchez, a comandat un grup special pentru a investiga cazul, a transmis Reuters.

Presa din Mexic scrie că violențele ar fi fost rezultatul unei confruntări între bande, care ar fi pornit de la controlul rutelor locale de trafic către Statele Unite. Baja California, care se află direct la sud de granița cu SUA, este o locație unde au loc adeseori violențele între carteluri, deoarece grupurile se luptă pentru a controla rutele importante pentru traficul de droguri.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul mexican Alfredo Alvarez a postat pe rețelele de socializare o filmare chiar din timpul schimbului de focuri. În filmare se poate observa cum un membru înarmat al unui cartel trage asupra participanților la cursa de mașini din Ensenada, Baja California.

De asemenea, se pot observa mai mulți bărbați înarmați cu pistoale care trag în mașini. Focuri de arme automate se aud trăgând fără oprire în imaginile postate de jurnalistul mexican. Acesta a precizat că masacrul din Ensenada a pornit de la o confruntare între membri ai Cartelului Arellano Felix (CAF) și cei ai Cartelului Sinaloa.

ADVERTISEMENT

Masacrul din Mexic și lupta cartelurilor

Potrivit site-ului de știri al lui Alvarez, masacrul de la Ensenada a pornit de la o confruntare între membrii Cartelului Arellano Felix (CAF) și cei ai Cartelului Sinaloa. Acesta, citând informații pe surse, susține că unul dintre atacatori, membru al cartelului CAF, cunoscut sub numele de „El Rancherito”, este cunoscut ca fiind implicat în traficul de droguri.

Masacrul a avut loc la stația de benzină San Vicente, în apropiere de locul unde participanții la cursă își alimentau mașinile. Jurnalistul mexican Alfredo Alvarez susține că victimele au murit instantaneu. Acesta a publicat mai multe imagini cenzurate cu urmările acestui schimb de focuri.

ADVERTISEMENT

Procuratura Generală a statului a trimis o echipă specială la locul crimei pentru a deschide o anchetă. Armata mexicană, Garda Națională și poliția statală și națională au fost, de asemenea, trimise la fața locului.

ADVERTISEMENT
Tags: