News

Video. Cât doarme un ministru în timpul stării de urgenţă? Horia Ivanovici, interviu fără perdea cu Ministrul Economiei, Virgil Popescu

05.04.2020 | 09:03
Video Cat doarme un ministru in timpul starii de urgenta Horia Ivanovici interviu fara perdea cu Ministrul Economiei Virgil Popescu
Video. Ce program are un ministru în timpul stării de urgenţă? Horia Ivanovici, interviu fără perdea cu Ministrul Economiei, Virgil Popescu. INQUAM_Photos__Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-a destăinuit în emisiunea moderată de Horia Ivanovici, Fan România. Demnitarul a vorbit despre ce înseamnă să fii ministru în pandemie de coronavirus şi spune că programul începe la 07:00 şi se încheie târziu în noapte.

Video. Cât doarme un ministru în timpul stării de urgenţă? “Mă scol dimineaţa la 07:00 şi ajung înapoi acasă noaptea”

Virgil Popescu a dezvăluit în cadrul emisiunii şi că nu mai are timp să răspundă la mail-uri în această perioadă, însă uneori îşi face timp şi pentru oamenii care îi adresează întrebări pe Facebook cărora le răspunde în limita timpului:

ADVERTISEMENT

“Mă scol dimineaţa la 07:00 şi ajung înapoi acasă noaptea în Bucureşti, unde stau singur, pe la 12:00, uneori şi la 01:00 şi la 02:00. Am un avantaj. Construcţia mea este aşa. Când am pus capul pe pernă, am adormit. Organismul încă mă ajută din acest punct de vedere. Nu mai am timp să citesc mail-uri.

ADVERTISEMENT

“De aceea le spun colaboratorilor să îmi dea pe Whatsapp, citesc mult mai repede pe Whatsapp. Înainte aveam patru sau cinci adrese de mail, toate pe telefon. Acum nu mai am timp de aşa ceva. Discut încontinuu la telefon cu toţi care mă sună. Mai răspund şi pe Facebook seara. Mai primesc întrebări şi le răspund oamenilor. Se minunează că totuşi le răspund. 

Chiar aseară când am ajuns acasă la Turnu Severin după două săptămâni, mi-a scris o persoană din Severin anumite lucruri despre o companie. Când i-am răspuns, mi-a spus “nu credeam că o să îmi răspundeţi”. În măsura timpului răspund, dar am şi nişte consilieri la cabinet care sunt foarte eficienţi şi cu asta se ocupă. Îmi aduc la cunoştinţă tot ce consideră că e important”, a spus Ministrul Economiei.

ADVERTISEMENT

“Să ştiţi că această criză va aduce şi o schimbare a modului de lucru. Se va trece în online pe videoconferinţe” 

Virgil Popescu este sigur că pandemia de coronavirus va aduce o schimbare a modului în care se lucrează, dar şi la nivelul interacţiunilor dintre oameni. Ministrul este de părere că o şi mai mare parte a interacţiunilor va trece în online:

“Volumul de muncă este foarte mare. Avem întâlniri, videoconferinţe cu Guvernul, cu premierul. Ne întâlnim mai rar, vedeţi şi dumneavoastră. Să ştiţi că această criză va aduce şi o schimbare a modului de lucru, probabil, în instituţii. Poate mai mult se va trece în online pe videoconferinţe, pe audioconferinţe.

ADVERTISEMENT

Trebuie să începem să ne obişnuim. Încă nu suntem obişnuiţi. Nu este acelaşi lucru să ai o interacţiune de la om la om şi o interacţiune prin intermediul videoconferinţei. Parcă lipseşte ceva, nu eram obişnuiţi. Ne adaptăm în mers.

Sunt convins că vom avea nişte schimbări majore în modul de lucru, în modul de organizare. Omenirea se adaptează. S-a adaptat de mii de ani, ne adaptăm şi de acum încolo“, a conchis Ministrul Economiei în dialogul cu Horia Ivanovici, la emisiunea Fan ROMÂNIA.

ADVERTISEMENT