News

Video. Ce a otrăvit aerul recent, lângă București. ”Veneau din Turcia. Miros chimic, foarte greu. Ne-a lăsat şocaţi”

Un reprezentant al Primăriei Popești-Leordeni a aflat care ar putea fi motivul poluării masive a aerului pe care locuitorii orașului de lângă București au semnalat-o recent.
29.10.2022 | 14:06
Video Ce a otravit aerul recent langa Bucuresti Veneau din Turcia Miros chimic foarte greu Nea lasat socati
Poluare masivă a aerului lângă București. Foto: captură Facebook / Alin Todireanu – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În urma sesizărilor locuitorilor din orașul ”lipit” de București, autoritățile locale au demarat mai multe acțiuni de control în zonă. În cele din urmă, polițiștii locali au ajuns la o stație de preparare a asfaltului, situată în zona șoselei de centură.

Poluare masivă lângă București

City managerul oraşului Popești-Leordeni, Alin Todireanu, a ajuns la fața locului și a filmat modul în care angajații poluau aerul. ”În proporţie de 90% era exact acelaşi miros chimic pe care îl simt locuitorii din Popeşti-Leordeni, un miros chimic, foarte greu.

ADVERTISEMENT

Ce am constatat acolo ne-a lăsat şocaţi pe toţi. Ideea este că nu prea am avut cu cine să stăm de vorbă. Șoferii erau din Turcia, nu ştiau nici engleză, nici româneşte.

Cei de la pază nu prea ştiau ce să spună.Într-un final, am constatat că acele cisterne aveau în ele emulsii de bitum. Veneau din Turcia.

ADVERTISEMENT

La noi, prin acea instalaţie artizanală se încălzeşte. Am aflat că încălzirea unei cisterne durează 4, 6 ore”, a declarat Alin Todireanu pentru Antena 3 CNN.

Poluarea atmosferică din Europa, pe masa CE

Acesta a spus că au fost anunțații reprezentanții Gărzii de Mediu și că vor fi luate toate măsurile care se impun. Mai departe, reprezentantul autorităților locale a completat că nu sunt excluse nici alte surse de poluare a aerului.

ADVERTISEMENT

Garda de Mediu a transmis că se fac verificări cu privire la respectarea legislaţiei de către firma care se ocupă de prelucrarea asfaltului. Pentru moment, comisarul general Aurelian Păduraru a declarat că nu poate fi trasă nicio concluzie.

În urmă cu doar trei zile, Comisia Europeană anunța că în fiecare an poluarea atmosferică este responsabilă pentru aproape 300.000 de morţi premature în Europa.

ADVERTISEMENT

În acest context, oficialii de la Bruxelles au propus miercuri norme mai stricte pentru poluanţii din aer, apele de suprafaţă şi din cele subterane. Altfel, amintim că 88% dintre români cred că bolile apar din cauza poluării.

 

 

 

ADVERTISEMENT