Fotbal intern

DINAMO-STEAUA. VIDEO. Ultimul derby cu AMBELE galerii! Ce SHOW

Derby de România este departe de ceea ce era o dată. După decembrie 2014, cînd au apărut problemele legate de sigla Stelei, raportul de forţe din tribune s-a dezechilibrat evident. Peluza Nord...
30.11.2016 | 13:59
DINAMOSTEAUA VIDEO Ultimul derby cu AMBELE galerii Ce SHOW

Derby de România este departe de ceea ce era o dată. După decembrie 2014, cînd au apărut problemele legate de sigla Stelei, raportul de forţe din tribune s-a dezechilibrat evident. Peluza Nord şi Peluza Sud ale “roş-albaştrilor” nu au mai venit la meci, iar dinamoviştii au dominat fără probleme fondul sonor.

Practic, ultimul meci în care fanii ambelor echipe s-au aflat în tribune a fost pe 31 octombrie 2014, atunci cînd Steaua obţinea o victorie facilă, scor 3-0, prin golurile marcate de Szukala, Papp şi Keşeru. Era o perioadă în care “roş-albaştrii” îşi domina clar marea rivală pe teren. Iar în tribune era spectacol oferit de ambele părţi.

capture

Peluza Nord a dat tonul: torţe, steaguri, fumigene

Arena Naţională a fost arhiplină pentru Derby de România, iar “ultraşii” rivalelor şi-au făcut loc la cele două peluze. Au fost, de asemenea, şi cei de la Peluza Sud, amplasaţi în colţul tribunei, aproape de galeria dinamovistă. Peluza Nord a Stelei a dat tonul nebuniei pe stadion, cu doar cîteva minute după ieşirea echipelor de la vestiare. Zeci de torţe şi fumigene au fost aprinse în peluza stelistă, pe lîngă o mare de  steaguri “roş-albastre”. O atmosferă cum rar se mai vede pe stadioanele din România şi, cu siguranţă, nu la meciurile pe care le-a jucat în ultimii ani formaţia lui Gigi Becali.

Sudul Stelei, incidente cu fanii dinamovişti

Nu ar fi fost atmosferă de derby de România dacă nu ar fi existat deja clasicele confruntări dintre Sudul Stelei şi fanii dinamovişti. De fiecare dată cînd Steaua era organizatoare a derby-ului, fanii de la Sud erau poziţionaţi destul de aproape de cei ai lui Dinamo. La fel s-a întîmplat şi pe 30 octombrie, iar ultraşii celor două rivale s-au atacat cu torţe şi petarde. Forţele de ordine au intervenit, iar incidentele nu au degenerat.

Charlie Chaplin pe coregrafia “cîinilor”

Dinamoviştii au răspuns chiar înainte startul partidei, cu o coregrafie pe care apărea Charlie Chaplin. “Filmul mut, prin apariţia noastră a murit / Eroii stadioanelor trăiesc viaţa la infinit”, a fost mesajul peluzei “roş-albe”. Au venit apoi, la scurt timp, torţe şi steaguri şi din zona ocupată de fani, spre deliciul fanilor neutri, care au avut ocazia de a vedea ambele galerii în plin spectacol.

Sudul Stelei, steaguri în culorile tricolore

Ultimul cuvînt l-au avut ultraşii stelişti de la Peluza Sud. Aceştia au fluturat zeci de steaguri în culorile tricolorului, înainte de a trece şi ei la arsenalul obligatoriu pentru derby, torţe şi fumigene. Ulterior, pe întreg parcursul partidei, fanii celor două echipe au cîntat în permanenţă şi au afişat mesaje ironice la adresa adversarilor. Per total, atmosferă de derby adevărat. Întîmplător s-au nu, dominaţia Stelei în Derby de România s-a încheiat chiar după ce fanii au decis să nu mai vină la stadion, în semn de protest faţă de situaţia tulbure legată de identitatea clubului. 8 partide s-au disputat de atunci, iar Steaua a mai cîştigat doar una. Chiar următorul Derby de România, pe 3 mai 2015, scor 3-1, cu Dinamo gazdă. Şase din ultimele şapte partide s-au terminat la egalitate, iar Dinamo are o victorie, pe 22 noiembrie 2015, scor 3-1, tot acasă.

48.000 de suporteri au fost în tribune la Steaua-Dinamo, pe 30 octombrie 2015