Fotbal intern

Portretul “celui mai bun străin” din România! Când vine Juan Albin

FC Dinamo Bucureşti este pe punctul de a face cea mai tare mutare a acestei veri. Uruguayanul Juan Angel Albin a fost convins de Adrian Mutu şi Cosmin Contra să revină în Liga 1....
04.07.2017 | 00:07
Portretul celui mai bun strain din Romania Cand vine Juan Albin

FC Dinamo Bucureşti este pe punctul de a face cea mai tare mutare a acestei veri. Uruguayanul Juan Angel Albin a fost convins de Adrian Mutu şi Cosmin Contra să revină în Liga 1.

FANATIK.RO a aflat că Albin va veni miercuri în România, urmând să semneze un contract valabil pe un an cu formaţia din Ştefan cel Mare, după ce ultimele detalii financiare vor fi puse la punct. Acesta este liber, după ce i-a expirat angajamentul cu Veracurz, formaţie la care Petrolul Ploieşti îl vînduse în iarna anului 2015 pe suma de 300.000 de euro.

Din păcate pentru Cosmin Contra, Juan Albin nu va prinde nicio zi de pregătire alături de lotul lui Dinamo. “Câinii” revin din Slovenia joi, iar urguayanul îi va aştepta deja la Bucureşti pe Mutu şi Contra pentru a îşi semna contractul. Totuşi, acesta are un tonus bun iar până la startul campionatului, peste două săptămâni, ar putea fi pus pe picioare de către cei doi preparatori fizici de la FC Dinamo Bucureşti, Javy Reyes şi Lusi Alfonso Villalobos.

A lucrat cu Contra şi Mutu

La Petrolul Ploieşti, echipă la care a ajuns în 2013, liber de contract după ce evoluase la Espanyol Barcelona şi Getafe, Juan Albin a dat de Cosmin Contra şi Adrian Mutu, cei doi oameni care l-au convins pe mijlocaş să vină la Dinamo, după cum acesta a şi afirmat pentru FANATIK.RO„Mutu şi Contra m-au convins. Aş vrea să vin la Dinamo, probabil voi semna un contract pe un an”. Contra i-a fost atât antrenor la Petrolul, cât şi coleg la Getafe, în timp ce Mutu îi va fi şef, după ce au fost colegi la Petrolul.

“Briliantul” va da astfel o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor din România, aducându-l pe cel maui bun jucător străin care a activat în România, după cum el spunea în vara anului trecut, când încă nu venise într-o funcţie de conducere la FC Dinamo: „Cel mai bun fotbalist care a ajuns aici e cel care a jucat cu mine la Petrolul, Juan Albin. Să tot aduci ca el”.

A demis antrenorul de la Dinamo

La scurt timp după ce a venit în România, la Petrolul Ploieşti, Juan Albin a marcat un gol chiar împotriva viitoarei sale echipe, Dinamo. Mijlocaşul era antrenat tot de Contra, care l-a debutat chiar împotriva “câinilor”, pe 21 septembrie 2013. Golul pe care acesta l-a marcat pe Ştefan cel Mare, după ce “câinii” au condus din startul meciului, l-a demis pe antrenorul de atunci, Gigi Mulţescu. Partida s-a încheiat 1-1, iar la scurt timp Mulţescu a fost dat afară.

“Călăul” noii echipe

În două meciuri împotriva celor de la FC Dinamo Bucureşti, Juan Albin a marcat de trei ori. În remiza care l-a dat afară pe Mulţescu şi într-un alt egal, încheiat 2-2, când a reuşit o dublă. Acum, va veni să pună umărul la prima participare a lui Dinamo în cupele europene, după ce a ieşit din inslovenţă. Ultima dată când Albin juca în Liga Europa, colabora cu Mutu la un gol de excepţie împotriva lui Dinamo Zagreb:

1.500.000 de euro este cota de piaţă a lui Albin

37 de meciuri a jucat uruguayanul în Liga 1, în care a marcat 15 goluri