Fotbal intern

VIDEO. Ce păcăleală! Pretinde că este Nicolae Negrilă, dă interviuri ca fost jucător al Craiovei Maxima şi cerşeşte la semafoarele din Roma!

Corriere della Sera publică o poveste absolut şocantă despre un fotbalist legendar al României. Italienii scriu că Nicolae Negrilă a ajuns cerşetor în Italia! Ba chiar mai mult, au şi în...
13.10.2017 | 00:01
VIDEO Ce pacaleala Pretinde ca este Nicolae Negrila da interviuri ca fost jucator al Craiovei Maxima si cerseste la semafoarele din Roma

Corriere della Sera publică o poveste absolut şocantă despre un fotbalist legendar al României. Italienii scriu că Nicolae Negrilă a ajuns cerşetor în Italia! Ba chiar mai mult, au şi în video în care, cel pe care ei cred că este fostul fotbalist al Craiovei Maxima deapană amintiri despre trecutul său în România. Ba chiar mai mult, face câteva jonglerii cu mingea, pe care o loveşte de mai multe ori cu capul.

Presupusul “Negro” le povesteşte italienilor – VEZI VIDEO MAI JOS – cum a marcat în poarta lui Kaiserslautern, cum le-a înfruntat pe Benfica şi pe Fiorentina. Iar jurnaliştii de la Corriere sunt fascinaţi de decăderea fotbalistului legendar. “De la semifinală de Cupa UEFA, la cerşit la semafoarele din Roma”, titrează sursa citată. “Acum, cu jongleriile sale, mai convinge unii oameni să îi dea câte un euro atunci când stau la semafor”, mai spun italienii. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Desigur, omul de a cărui poveste scriu italienii nu are nici o legătură cu Nicolae Negrilă. Este doar unul dintre cerşetorii români care îşi fac veacul în Italia. Care, ce-i drept, cunoaşte foarte bine istoria clubului Universitatea Craiova. Şi care a profitat de naivitatea italienilor pentru a născoci o poveste fabuloasă.

Nicolae Negrilă, carieră de excepţie

Nicolae Negrilă, 63 de ani, a fost jucător de bază al Craiovei Maxima, pentru care a jucat timp de 15 ani. Este chiar un fotbalist produs de clubul din Bănie şi a mai jucat un sezon la Jiul Petroşani înainte de retragere. Are, de asemenea, 28 de meciuri pentru echipa naţională şi un gol marcat, într-un amical cu RDG, în noiembrie 1982, scor 1-4. A fost în lot pentru Euro 1984 şi a jucat un meci, contra Portugaliei, pierdut de “tricolori”, scor 0-1. A fost pe teren pentru în majoritatea meciurilor care au scris istoria glorioasă a Craiovei Maxima. În 1983 A marcat în poarta lui Kaiserslautern un gol care a însemnat calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Prima pentru o echipă din România. Le-a mai înfruntat pe Leeds, Monchengladbach, Fiorentina şi Benfica.

Lucrează la Regia de Termoficare Municipală din Craiova

Nicolae Negrilă a rămas în Craiova, acolo unde s-a angajat la Regia de Termoficare Municipală din Craiova şi trăieşte dintr-o leafă de controlor prestări servicii, recuperator debite. Este cetăţean de onoare al Craiovei şi maestru emerit al sportului. Chiar şi aşa, recunoaşte că a avut mari dificultăţi financiare. În special în perioada în care a fost grav bolnav, în urmă cu şapte ani. “Când am fost internat în spital nu m-aş fi descurcat deloc dacă n-ar fi fost prietenii mei Sorin Cârţu, Gabi Boldici, Mircea Irimescu şi Ilie Balaci”, a recunoscut Negrilă.

A avut mari probleme de sănătate: “Doar 2 la sută scapă”

Nicolae Negrilă a trecut peste o mare cumpănă în urmă cu şapte ani. A suferit un trombo embolism pulmonar şi a fost internat de urgenţă, la secţia de reanimare la secţia de reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. “Am avut mare noroc că am scăpat cu viaţă, medicii mi-au spus că procentajul celor care supravieţuiesc după aşa ceva este de numai doi la sută. În salon am fost dus într-un fel de comă, dar eram conştient de ceea ce era în jur. Eram trei pacienţi cu acelasi diagnostic, mie mi-au pus perfuzii şi am adormit. Când m-am trezit, ceilalţi doi muriseră… M-am îngrozit, mi-a venit să plâng, am crezut că totul s-a sfârşit”, a povestit Negrilă pentru Jurnalul Naţional.

A atras atenţia asupra lui Mititelu: “Nu te poţi baza pe el”

Negrilă, secund al lui Cârţu în 1991, la ultimul titlu al Ştiinţei, a fost unul dintre primii oameni care au atras atenţia asupra problemelor pe care Adrian Mititelu le provoacă Universităţii Craiova. A fost printre primii care au atras atenţia că Primăria Craiova trebuie se implice pentru a salva echipa. “Dacă Mititelu nu vrea să cedeze Universitatea Craiova către Primărie, atunci trebuie făcută o echipă nouă. Pe el nu poţi să te bazezi”, spunea