Pariuri sportive

Fazele ANULUI din fotbalul mondial

Anul 2014 a fost unul plin de evenimente în fotbalul mondial, în frunte cu turneul final din Brazilia. Nu au lipsit fazele amuzante în care jucătorii şi antrenorii de top au fost principali...
31.12.2014 | 16:08
Fazele ANULUI din fotbalul mondial

Anul 2014 a fost unul plin de evenimente în fotbalul mondial, în frunte cu turneul final din Brazilia. Nu au lipsit fazele amuzante în care jucătorii şi antrenorii de top au fost principali protagonişti.

1. Arbitrul canadian a Joe Fletcher a condus partida dintre Spania şi Chile din grupele mondialului. Înaintea partidei, un oficial FIFA l-a salutat pe Casillas, dar a sărit peste Fletcher, care întinsese deja mîna, pentru a trece la portarul sud-americanilor, Claudio Bravo. Arbitrul şi-a pus mîna în cap în tentativa de a salva aparenţele şi a fost consolat de Casillas. Oficialul FIFA a revenit şi i-a strîns mîna ulterior lui Fletcher.

2. Selecţionerul Mexicului, Miguel Herrera, este unul dintre cei mai pasionaţi oameni din fotbalul mondial. Reacţia sa la un gol marcat de “azteci” în timpul campionatului mondial.

3. Schema stil Matrix a lui Alejandro Sabella a ajuns una de referinţă pentru anul 2014 şi Campionatul Mondial din Brazilia. Se întîmpla la un meci Argentina – Belgia, din sferturile de finală.

4. James Rodriguez a fost în prim-plan la mondial, iar fanii Columbiei l-au văzut ca pe un super erou. Imaginea cu aburii care ieşeau din el înainte de a executa o lovitură liberă a contribuit la această imagine pe care şi-a creat-o.

5. Mondialul din Brazilia a fost un dezastru pentru Spania. Ibericii erau deja eliminaţi la meciul la meciul cu Australia, dar pe banca de rezerve era bună-dispoziţie. În centrul distracţiei, Diego Costa, transferat în vară de Chelsea.

6. Cristiano Ronaldo şi Carlo Ancelotti au fost în centrul atenţiei în acest sezon datorită performanţelor de la Real Madrid. Relaţia dintre cei doi este excelentă, iar reacţia italianului după un gol al lui CR 7, cîdn a imitat modul în care se bucură portughezul, a rămas în arhiva acestui an fotbalistic.

7. Fiecare antrenor are stilul său de a da indicaţii. Iar pe al lui Alan Pardew este foarte greu să-l descifreze cineva. Oare jucătorii săi înţeleg ce le transmite?

8. Arsene Wenger cîştigă foarte rar trofee. Dar măcar atunci cînd o face, jucătorii ţin să se asigure că antrenorul francez nu va uita prea curînd acele momente.

9. O gafă a lui Steven Gerrard, care a alunecat şi a fost deposedat de Demba Ba, a distrus şansele la titlu pentru Liverpool. Fanii lui Chelsea l-au ironizat pe căpitanul “cormoranilor” după această fază.

10. Multă lume s-a ferit din fotolii de această minge degajată în tribune de Sergio Ramos în meciul cu Eibar, cîştigat de “galactici” cu 4-0.

11. Candidat la “Balonul de Aur”, Manuel Neuer s-a evidenţiat în acest sezon şi prin ieşirile sale din poartă, care le-au dat mari emoţii fanilor săi.

12. Zlatan Ibrahimovic este un fotbalist special, iată o nouă dovadă. Îşi sărbătoreşte golul înca din momentul în care porneşte spre minge pentru a marca.

13. Fanii au creat o rivalitate dusă la extrem între ei, dar Cristiano Ronaldo şi Messi par să se înţeleagă foarte bine şi o dovedesc de fiecare dată cînd se întîlnesc.

14. Şi fetele ştiu să marcheze goluri superbe. Stephanie Roche a marcat cu o execuţie de excepţie şi va concura cu Ronaldo, Messi şi Robin van Persie pentru titlul de golul anului.

15. Esteban Cambiazo a fost la un pas de a-l învinge pe Joe Hart dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri. Portarul lui City a apreciat şi şi-a felicitat adversarul imediat după. Argentinianul i-a răspuns şi el.