VIDEO. Cifrele dau fiori! Guardiola, transferuri de 127 de milioane €

Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
05/08/2016, 17:15
VIDEO. Cifrele dau fiori! Guardiola, transferuri de 127 de milioane €

Manchester City a fost preluată în această vară de Pep Guardiola, iar tehnicianul spaniol a pornit o adevărată revoluţie la formaţia engleză, în tentativa sa de a a cîştiga Liga Campionilor încă din primul sezon în Anglia, după trei ani în care a fost eliminat în semifinale, ca antrenor al lui Manchester City.

Prima oprire a lui Guardiola în drumul spre trofeul Ligii Campionilor este la Bucureşti, contra Stelei. Vicecampioana României are misiunea infernală de a încerca să-i elimine pe cetăţeni încă din play-off. Ar fi un şoc în fotbalul mondial.

Cifrele vorbesc cel mai clar despre superioritatea celor de la Manchester City. De la venirea în Anglia, Pep Guardiola a transferat patru nume importante, pentru care s-au plătit în total 127 de milioane de euro. Asta în condiţiile în care întreg lotul Stelei este evaluat la 21,55 de milioane de euro.

Cel mai scump transfer făcut de Manchester City în această vară este cel al lui Leroy Sane. Internaţionalul german, în vîrstă de doar 20 de ani, a fost adus pentru 50 de milioane de euro de la Schalke 04. Este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din lume în acest moment.

Un alt transfer de proporţii realizat de Manchester City în această vară este cel al brazilianului Gabriel Jesus, de la Palmeiras. Are 19 ani şi a fost vînat de toate marile echipe ale Europei. Ca şi în cazul lui Sane, se spune că ar fi ales-o pe City tocmai pentru că a fost convins de Guardiola. Steaua nu va avea, însă, ocazia de a-l înfrunta pe Gabriel Jesus. Jucătorul, convocat în lotul Braziliei pentru Jocurile Olimpice, a fost lăsat la Palmeiras, sub formă de împrumut.

Pep Guardiola vrea să îşi betoneze centrul terenului cu un jucător pe care l-a remarcat în Bundesliga. Ilkay Gundogan, 25 de ani, a fost adus de la Borussia Dortmund pentru 27 de milioane de euro. A avut o perioadă grea din cauza accidentărilor, dar în ultimul sezon a arătat că a revenit la cel mai înalt nivel.

Pep Guardiola a adus la City şi unul dintre favoriţii săi din Spania. Nolito, 29 de ani, titular al Spaniei la Euro 2016, a fost adus de la Celta Vigo pentru 17 milioane de euro. Pep a reuşit să ia faţa Barcelonei pentru transferul internaţionalului spaniol.

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×