News

Video. Cine este Diana Șoșoacă, noul senator AUR, femeia care l-a hărțuit pe ministrul Tătaru la Iași

07.12.2020 | 10:00
Video Cine este Diana Sosoaca noul senator AUR femeia care la hartuit pe ministrul Tataru la Iasi
ADVERTISEMENT

După rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie, vom vedea fețe noi în politica românească. De departe, una dintre figurile interesante care se află pe listele senatorilor AUR de la Iași este avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză a acestor alegeri, conform rezultatelor parțiale oficiale, reușind să stângă peste 9 procente, la nivel național.

ADVERTISEMENT

Printre figurile care ies în evidență din rândurile acestei formațiuni politice se află o avocată, ajunsă celebră pentru scandalurile la care a participat. Printre acestea, hărțuirea ministrului Sănătății, certuri cu jandarmii la moaștele Sfintei Parascheva sau scandaluri cu poliția pentru nepurtarea măștii de protecție.

Cine este Diana Iovanovici-Șoșoacă, ajunsă Senator pe listele AUR la Iași. Femeia care l-a hărțuit pe ministrul Sănătății

Avocata Diana Iovanovici – Șoșoacă a ieșit în evidență în timpul acestei pandemii ca o aprigă contestatară a măsurilor restrictive și de protecție. Femeia a s-a făcut cunoscută pentru certuri cu oamenii legii și mahalagisme. Este una dintre susținătorii „mănifestarilor credințelor religioase”, fără a respecta distanțarea și, de asemenea, nu a fost văzută vreodată purtând mască.

ADVERTISEMENT

Unul dintre spectacolele celebre este cel făcut la Spitalul Mobil Leșcani, unde l-a hărțuit pe ministrul Sănătății.„De ce internati oameni asimptomtici? Cati oameni sunt internati in acest spital, domnule Tataru? Suntem parte din poporul roman si asteptam sa ne raspunda! Mor oamenii cu zile in spitale! Domnule Tataru, iti e frica sa vorbesti cu poporul roman? Rusine, domnule Tataru, ca esti platit din bani publici!

De ce nu vă puneți costumele să vă apere de COVID? Deci nu e așa de periculos covidul dacă intrați fara costumele speciale? Unde vă sunt tunelurile dezinfectante cu care ați omorat copiii din Romania, nenorocitilor, criminalilor?! Mizeriilor ce sunteți, ați omorat un popor intreg!”

ADVERTISEMENT

Diana Ivanovici – Șoșoacă, certuri cu autoritățile, mahalagisme și circuri

De altfel, individa l-a reprezentat pe ÎPS Teodosie în procesul împotriva autorităților, în care acesta cerea libera intrare la pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei. La una dintre înfățișările în instanță a fost amendată pentru nepurtarea măștii de protecție.

A pierdut procesul, dar a fost prinsă de polițiști la pelerinaj, chiar dacă nu avea dreptul să se afle acolo.„Și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”, a spus avocata, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este primul scandal de acest fel, cu doar câteva luni în urmă, Șoșoacă a cauzat un alt circ de proporții la Sfânta Parascheva. Ce-i drept, anunțase anterior că nu o va opri nimeni din a se prezenta la manifestarea religioasă: „cine e Guvernul Româmiei, cine e Arafat, cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva?” sau „i-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”,sunt declarații făcute în timpul unor manifestații împotriva autorităților:

Certurile cu jandarmii și mahalagismul au ajuns pe internet. Puteți urmări circul făcut de ea la Iasi:

Femeia s-a poziționat împotriva măsurile restrictive, de protecție împotriva SARS – CoV- 2, și a purtării măștii de protecție: „Nu aveți nicio bază legală pentru nimic. Nu există nicio cercetare științifică care să vă ateste că masca aia vă protejează. Am 22 de cercetări științifice de la Oxford și Harvard care spun că nu folosește la nimic masca”. În plus, aceasta a spus că va dezgropa cadravrele celor morți de Covid-19.

Campania electorală AUR și petrecerea de după, în opoziție față de normele de protecție

Întreaga campanie electorală la care a participat respectiva avocată s-a bazat pe încălcarea legii și nerespectarea măsurilor de protecție și a culminat cu o plângere penală depusă împotriva Guvernului, după cum precizează chiar ea pe pagina de Facebook, pe 3 decembrie.

Instigarea la ură împotriva autorităților și normelor de protecție pentru prevenirea răspânidii pandemiri a avut câștig la publicul român. Simpatizanții acestor manifestații și oamenii care au răspuns îndemnurilor acestora au făcut ca AUR să ajungă în Parlamentul României.

Petrecerea susținută seara trecută de membrii partidului și simpatizanții acestora prezintă un grup mare de persoane care nu respectă vreo normă de distanțare și, de asemenea, majoritari sunt cei care nu poată masca de protecție.

ADVERTISEMENT