Life

Video. Costin Mincu, unul dintre patronii ”Colectiv”, melodie cu atac la adresa lui Piedone și Arafat: ”N-am furat cu ei”

Costin Mincu, unul dintre patronii clubului ”Colectiv”, a lansat o melodie în care amintește de tragedia din 30 octombrie 2015 și critică clasa politică din România. Raed Arafat și Cristian Popescu Piedone sunt unele dintre numele vizate de Costin Mincu.
06.11.2021 | 11:36
Video Costin Mincu unul dintre patronii Colectiv melodie cu atac la adresa lui Piedone si Arafat Nam furat cu ei
Costin Mincu atacă politicienii în noul său videoclip muzical. Sursa foto: ȘtirileProtv
ADVERTISEMENT

Costin Mincu, al cărui nume de scenă din muzica rapp este ”Butch”, îl atacă și pe președintele Klaus Iohannis în noua lui piesă. Intitulată ”Nu semănăm”, melodia scoate în evidență vina clasei politice pentru incendiul care a luat viața a peste 60 de persoane.

Costin Mincu folosește în videoclip și mai multe imagini cu Raed Arafat, Cristian Piedone sau Klaus Iohannis. ”Butch” face și un apel ca patronii ”Colectiv” să nu fie asociați cu personajele politice.

ADVERTISEMENT

Costin Mincu: ”Nu ne-au crescut părinții cu bonă și șofer”

De asemenea, Costin Mincu face referire și la copilăria lui, pe care o compară cu cea a numelor menționate. Costin Mincu își descrie copilăria ca fiind una simplă și nu una lipsită de griji asemeni politicienilor.

”Nu spune că suntem la fel, noi n-am făcut politică și n-am furat cu ei/ Frați, noi n-avem cum să fim, noi pentru banii lor de multe ori murim/ Noi nu suntem la fel, nu ne-au crescut părinții cu bonă și șofer/ Ne-au dat cheia de gât, bilete de tramvai, dar tu stăteai în Primăverii, nu ne observai”se arată în textul piesei compuse de Butch.

ADVERTISEMENT

Totodată, Costin Mincu consideră că legea este diferită pentru fiecare în parte și contrazice zicala ”așa sunt toți românii”.

”Așa sunt toți românii – ce vorbă proastă, suntem diferiți, se vede-n viața noastră/ Ne spun așa să ne putem jusitifica dezamăgirea, copacul aruncat în ochi să nu vedem pădurea/ Sunteți puțini și hoți, noi, mulți, bolnavi, săraci și proști/ Și legea nu-i aceeași pentru toți, și pușcăria-i mai ușoară pentru mafioți”, mai spune Mincu în piesa sa.

ADVERTISEMENT

De când face muzică rapperul Costin Mincu

Costin Mincu se ocupă de muzica rapp dinainte de incendiul care a șocat o întreagă țară și dinainte ca el să fie patron ”Colectiv”. Din anul 1998 s-a lansat în muzica rapp, domeniu în care este un nume notoriu și respectat. În momenul de față, el lucrează sub labelul Bandit Music. În 2009, a lansat un album cunoscut, ”Uniți sub tricolor”.

De când a avut loc tragedia din urmă cu șase ani, Costin Mincu a decis să-și spună partea de adevăr în mediul online. El, alături de ceilalți doi patroni ai clubului, au primit unele dintre cele mai grele pedepse dintre toți cei inculpați: 11 ani și 8 luni de detenție.

ADVERTISEMENT

”Vă salut, mulți dintre voi știti, alții nu, eu sunt Costin Mincu și am fost unul dintre administratorii clubului Colectiv.

Astăzi, după mai mult de patru ani, statul roman m-a condamnat la 11 ani și 8 luni pentru un dezastru provocat de legile și funcționarii aceluiași stat.

Am tăcut până acum dar de acum nu mai pot să tac! Am să vă arăt, în perioada ce urmează, documente ce probează nevinovăția mea și mai ales felul criminal în care funcționeaza acest stat”, spunea Costin Mincu în urmă cu 2 ani, pe contul lui de socializare.

Incendiul de la clubul Colectiv s-a produs în seara de 30 octombrie 2021. Atunci au murit 65 de oameni, după ce au fost arși, iar alții peste 100 s-au ales cu răni grave. Dosarul ”Colectiv” încă este în faza de cercetare.

ADVERTISEMENT