Life

Video. Cristian Mungiu, aplaudat în picioare la Cannes 2022. Cineastul român, discurs emoționant la premiera filmului R.M.N

Filmul R.M.N, regizat de Cristian Mungiu, a avut premiera în cadrul Festivalului de la Cannes. Ce alte vedete au participat la prima vizionare a peliculei și ce discurs emoționant a ținut regizorul.
23.05.2022 | 11:14
Video Cristian Mungiu aplaudat in picioare la Cannes 2022 Cineastul roman discurs emotionant la premiera filmului RMN
Discursul emoționant al lui Cristian Mungiu în cadrul Festivalului de la Cannes, după premiera filmului R.M.N. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Mungiu participă din nou la Festivalul de la Cannes. Filmul său, R.M.N a avut premiera duminică, 22 mai 2022, în cadrul evenimentului. La vizionare au participat, pe lângă vedetele ce fac parte din distribuție, și alte celebrități. Regizorul a ținut un discurs emoționant.

Cristian Mungiu, discurs emoționant după premiera filmul R.M.N în cadrul Festivalului de la Cannes

Filmul R.M.N al lui Cristian Mungiu este nominalizat în cadrul Festivalului de film de la Cannes, la categoria Palme d’Or. Pelicula a avut premiera duminică, 22 mai 2022. Pe covorul roșu au defilat Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován, András Hatházi și Deák Zoltán, ce fac parte din distribuția peliculei.

ADVERTISEMENT
cristian mungiu cannes
Maria-Victoria Dragus, Macrina Barladeanu , Cristian Mungiu , Judith State, Marin Grigore și Orsolya Moldovan, la Cannes 2022.
Foto: Hepta.ro

Lor li s-au alăturat Catrinel Marlon, Tilda Swinton și nepoata lui Elvis Presley, Riley Keough. Cea din urmă își face debutul în lumea regiei în cadrul ediției din acest an a Festivalului de la Cannes.

Cei prezenți la premieră au aplaudat intens, iar Cristian Mungiu a ținut să le mulțumească tuturor. Regizorul a ținut trei discursuri diferite, în română, engleză și franceză.

ADVERTISEMENT

„E important să înțelegem că printr-o poveste care se întâmplă într-o comunitate foarte, foarte mică, într-un sat foarte mic, am încercat să vorbesc despre ce se întâmplă în Europa, în lume, ce se întâmplă cu noi toți…

Și despre faptul că deși avem pretenția asta că suntem niște animale superioare și foarte inteligente, nu știu dacă situația ne permite astăzi să ne uităm cu se cade în oglindă și să ne placă ce vedem”, a spus Cristian Mungiu, în limba română, la Cannes.

ADVERTISEMENT

„Lumea ar fi minunată, dacă ar fi pace”

R.M.N spune povestea lui Matthias care, fiind plecat la muncă în Germania, se întoarce în satul său natal din România, în preajma Crăciunului. Aici, el încearcă să aibă grijă de fiul său, Rudi, să-și îngrijească tatăl și să o revadă pe femeia pe care o iubește.

Totuși, apariția unor angajați noi ai fabricii locale tulbură liniștea sătenilor și scoate la iveală conflicte ascunse și felul în care oamenii reacționează în fața schimbării.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Festival de Cannes (@festivaldecannes)

„Cinematografia are această putere de a aduce oamenii împreună. În seara asta, în special, arată că lumea noastră ar putea fi minunată, dacă ar fi pace”, a spus regizorul român la Cannes.

Cristian Mungiu nu este la prima sa participare la Cannes

Pentru prima dată la festival în anul 2007, pelicula 4 luni 3 săptămâni și 2 zile al regizorului a primit premiul Palme d’Or pentru cel mai bun film. În anul 2012, producția După dealuri a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun scenariu. Totodată, Bacalaureat a câștigat în 2016 la categoria cea mai bună regie, scrie TVMania.ro.

 

 

ADVERTISEMENT