Fotbal international

VIDEO. Criza granzilor! Weekend de coşmar pentru cele mai tari echipe

A fost un weekend nebun în Europa. Echipele cotate ca favorite la titlu în cele mai tari campionate ale Europei, Premier League, Bundesliga şi Primera Division, nu au reuşit să se impună în...
03.10.2016 | 13:03
VIDEO Criza granzilor Weekend de cosmar pentru cele mai tari echipe
ADVERTISEMENT

A fost un weekend nebun în Europa. Echipele cotate ca favorite la titlu în cele mai tari campionate ale Europei, Premier League, Bundesliga şi Primera Division, nu au reuşit să se impună în acest weekend. Iată aici rezultatele celor şase mari echipe.

Manchester United – Stoke 1-1 (Martial 69 / Allen 82) VEZI VIDEO 

Tottenham – Manchester City 2-0 (Kolarov 9, Alli 37) VEZI VIDEO

Real Madrid – Eibar 1-1 (Bale 17 / Rico 6) VEZI VIDEO

Celta Vigo – FC Barcelona 4-3 (Sisto 22, Aspas 31, Mathieu 33 aut., P. Hernandez 77 / Pique 58, 87, Neymar 64 pen.) VEZI VIDEO

Bayern Munchen – FC Koln 1-1 (Kimmich 40 / Modeste 63) VEZI VIDEO

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-0 (Mehmedi 10, Chicharito 79) VEZI VIDEO

United, o lună de coşmar! Mou îşi apără jucătorii

Deşi a achitat sume uriaşe pentru transferuri în această vară, Manchester United nu arată deloc bine. Deşi a început sezonul cu trei victorii consecutive în campionat, plus cea din Community Shield. Dezastrul a început pe 10 septembrie, chiar în meciul cu Pep Guardiola, 1-2 pe Old Trafford în derby-ul Manchester. Au urmat alte două eşecuri, cu Feyenoord, în Liga Europa, şi Watford, în campionat. Jocul “diavolilor” s-a defectat şi a mai arătat semne de revenire doar în victoria cu Leicester, scor 4-1. Contra lui Stoke, în weekend, Zlatan Ibrahimovic a fost responsabil cu ratările. Mourinho şi-a apărat jucătorii după egalul care o duce pe United pe locul 6: “Sînt fericit de evoluţia echipei, ar fi trebuit să cîştigăm cu 5-0 sau 6-0. Dar a fost 1-1 pînă la urmă, aşa a dispărut fericirea. Dar eu spun că a fost una dintre cele mai bune prestaţii ale noastre în materie de şanse create şi consistenţă în joc”, a declarat Mourinho.

ADVERTISEMENT

Guardiola cere timp după prima înfrîngere a sezonului

Manchester City, echipa perfectă pe care părea că a creat-o Pep Guardiola, nu a avut o săptămînă bună. S-a chinuit pe terenul lui Celtic, meci încheiat la egalitate, scor 3-3, în Liga Campionilor, iar în weekend a fost bătută clar de Spurs. “E abia octombrie, nu pot spune că echipa noastră e la nivelul pe care mi-l doresc. Sînt venit de curînd şi am nevoie de timp. Spurs a fost mai bună. A luptat pentru campionat sezonul trecut. Ştiam că are un joc agresiv. Tottenham poate cîştiga titlul. Sînt multe formaţii care se bat pentru primele locuri, iar Tottenham e printre favorite”, a declarat Guardiola.

capture

Real Madrid, 4 remize consecutive! Zidane, atac la jucători

Real Madrid traversează o perioadă de coşmar şi a pierdut, astfel, primul loc în clasamentul din Primera Division. Fanii “blanco” nici nu îşi mai aduc aminte cînd s-a întîmplat ultima dată ca Real să nu cîştige în patru partide consecutive. Au fost remize trei în campionat, cu Las Palmas, Villarreal şi Eibar, plus egalul cu Dortmund din Liga Campionilor. De menţionat că Ronaldo are un singur gol în acest sezon de Primera şi nu a punctat în ultimele 4 partide. Zinedine Zidane a dat vina pe lipsa de atitudine a jucătorilor: “Nu am făcut nimic bun în ultimele partide. Mereu sîntem surprinşi şi trebuie să reacţionăm. Ceea ce trebuie să facem este să jucăm bine de la început. Noi nu facem asta. Ne lipseşte intensitatea şi agresivitatea în dueluri.Nu suntem într-o criză, dar nu mai putem continua aşa“, a declarat Zidane.

ADVERTISEMENT

Barca, greu fără Messi! Luis Enrique îşi asumă vina

Barcelona a cîştigat cu mare noroc în Liga Campionilor, scor 2-1, pe terenul lui Monchengladbach. Dar jocul nu a mers. Iar acest lucru s-a văzut în partida de duminică seară, cînd catalanii au pierdut pe terenul Celtei, scor 4-3. Echipa nu mai are aceeaşi sclipire în ofensivă în lipsa lui Messi, iar plecarea lui Bravo pare din ce în ce mai mult o greşeală. Ter Stegen a comis două erori grave. Chiar şi aşa, Luis Enrique şi-a asumat eşecul. Asta mai ales pentru că, deşi lipsea Messi, accidentat, şi-a permis luxul de a-i ţine pe bancă pe Iniesta şi Masquerano. “Eu sînt primul vinovat, dar nu regret că am decis să odihnesc jucători. Eu sînt antrenor şi trebuie să iau decizii înaintea meciurilor. După, este foarte uşor”, s-a scuzat Luis Enrique.

capture

Bayern şi-a întrerupt parcursul perfect, dar Ancelotti e relaxat

Bayern Munchen a mers ceas pînă de curînd sub comanda lui Carlo Ancelotti. Dar ultima săptămînă au readus aminte că nu este totul perfect nici pentru bavarezi. Au pierdut pe terenul lui Atletico Madrid, 0-1, iar în weekend au remizat acasă, cu FC Koln, scor 1-1. Chiar şi aşa, Bayern e în grafic pentru un nou titlu în Germania, iar Ancelotti a încercat să minimalizeze problemele. “Am avut jocul sub control în prima repriză, dar Koln a fost mai bună după pauză. Sîntem dezamăgiţi, dar nu sînt motive să fim îngrijoraţi. Să nu uităm că am început foarte bine sezonul. Am mare încredere în jucători, chiar dacă unii au fost cam aiuriţi după meciul de miercuri”, a declarat Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Feţele lui Dortmund: entuziasm cu Real, modest cu Leverkusen

O echipă plină de jucători tineri, Borussia Dortmund are mari probleme de constanţă. Săptămîna trecută a fost elocventă în acest sens. Cu Real Madrid, în Liga Campionilor, băieţii lui Thomas Tuchel au jucat entuziasmant. Ar fi meritat victoria, asta a fost opinia generală. În campionat, cînd aveau şansa se se apropie de Dortmund, puştii lui Tuchel nu au mai avut aceeaşi dispoziţie de joc. A rezultat o înfrîngere, scor 0-2, pe terenul lui Leverkusen. Tuchel a acuzat agresivitatea “aspirinelor”. “Este a treia oară în acest sezon cînd suferim peste 20 de faulturi într-un meci şi sîntem obligaţi să facem schimbări pînă la pauză din cauza accidentărilor. Eu nu cred că am fost dominaţi în acest meci. Îmi cer scuze, eu văd lucrurile altfel. Nu se poate spune despre o echipă care a avut posesie 35 la sută şi a făcut 21 de faulturi că a dominat un meci”.

capture