News

VIDEO cu ciclonul din Grecia! Mărturia unui român din Halkidiki: “Clipe de coşmar”

11.07.2019 | 10:21
VIDEO cu ciclonul din Grecia Marturia unui roman din Halkidiki Clipe de cosmar

FANATIK îți prezintă VIDEO cu ciclonul din Grecia care a făcut ravagii! O furtună extrem de puternică a măturat tot după ce a lovit peninsula grecească Halkidiki. De altfel, șase persoane, printre care și doi români, și-au pierdut viața. Alte aproximativ 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost rănite în diferite situații. Pagubele înregistrate sunt de proporții, iar autoritățile urmează să facă o evaluare complexă.

VIDEO cu ciclonul din Grecia!

Din păcate, doi români, o femeie și un copil în vârstă de numai 8 ani, au murit în timpul ciclonului. Aceștia se aflau în stațiunea Nea Plagia, acolo unde își petreceau concediul. Cei doi au fost pur și simplu striviţi de un acoperiş luat de rafalele de vânt. Tornada a durat aproximativ 20 de minute, potrivit martorilor. Un rus şi fiul său în vârstă de doi ani au fost ucişi la un hotel, în urma căderii unui copac, în staţiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic, al doilea cel mai important oraş din Grecia.

”A fost un femomen fără precedent, cu rafale de vânt foarte puternice şi furtuni violente cu grindină”, a declarat un reprezentant al Protecţiei Civile. Regiunea ”Halkidiki a fost declarată în stare de urgenţă”, a anunţat Charalambos Steriadis. „Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas. „A fost dintr-odată, atât de brusc”, a mai spus acesta.

Turiștii prezenți spun că nu au văzut așa ceva niciodată și mulți dintre ei ar vrea să plece cât mai repede spre case, deși unii abia au venit și se află la începutul sejurului. Mai mulți oameni au solicitat agențiilor de turism să urgenteze procesul de întoarcere. ”Ne-a surprins pe toți, turiști și localnici, ne-am refugiat pe o terasă. Între timp acoperișul a fost luat de vânt, au fost sparte geamurile, s-au dărâmat stâpii care susțineau terasa.

Au fost clipe de coșmar. Aproximativ 30 de minute a durat tot. Nu avem electricitate, peste tot sunt copaci smulși din rădăcină. Holurile exterioare sunt inundate. Vom mai sta două zile, momentan s-a liniștit acum, plouă liniștit. Nu s-a întâmplat nimic la mașini, sperăm să ajungem cu bine în țară”, a spus un turist român pentru Antena 3

 

 

Tags: