Video

VIDEO / Cu gol din ofsaid, cu autogol Franţa a ajuns la Rio

Franţa a putut, noi nu! 3-0 cu Ucraina înseamnă o calificare în care peste 80 la sută dintre locuitorii Hexagonului nu mai credeau. Sînt tot tricolori ca şi noi, însă capabili nu doar să...
20.11.2013 | 00:36
VIDEO  Cu gol din ofsaid cu autogol Franta a ajuns la Rio
ADVERTISEMENT

Franţa a putut, noi nu! 3-0 cu Ucraina înseamnă o calificare în care peste 80 la sută dintre locuitorii Hexagonului nu mai credeau. Sînt tot tricolori ca şi noi, însă capabili nu doar să creadă ci şi să materializeze şnurul de şansă de care se mai puteau lega după 0-2 în tur, la Kiev. Prost este că iarăşi inamicii “cocoşilor” vor ridica în mîini cartonaşele roşii la adresa centralului sloven Skomina, pentru că la golul doi, marcat de Benzema numai dacă erai ţinut legat la ochi într-un beci nu vedeai ce ofsaid imens era la vîrful lui Real Madrid.

Oaspeţii au rămas în 10 imediat la reluare

Ucraina părea o redută bine construită în care şi pentru geniul lui “Scarface” Ribery era greu să pătrundă. La Kiev gazdele au jucat ca la carte, au mai avut încă un penalty nedat, dar reuşiseră un 2-0 dătător de mari speranţe, chiar şi în condiţiile în care la şefia UEFA este un anume Michel Platini, de origine francez. Probabil însă, deşi lăsa impresia unei echipe solide, Ucraina s-a şi speriat de cît de aproape este de Brazilia. Cert este că la Paris a intrat pe teren cu frîna de mînă trasă şi a lăsat acasă acea forţă a grupului hotărîtoare în primul meci. Invitată să atace Franţa a făcut acest lucru şi a deschis scorul prin Sakho. Apoi a înscris din nou prin Benzema, însă asistentul nu a validat, deşi era gol corect. Centralul Skomina s-a revanşat faţă de compatrioţii lui Platini cîteva minute mai tîrziu, cînd acelaşi Benzema putea merge şi înscrie de acasă, pentru că brigada slovenă tot i-ar f acordat golul. Ofsaid mare, eroare despre care nu putem vorbi ca despre un accident, mai degrabă de un furt cu bună ştiinţă. Iar pentru Franţa e în ordinea lururilor, dacă ne reamintim de henţul lui Henry din barajul cu Irlanda, transformat în gol curat. Pînă la pauză cocoşii îşi luaseră deja zborul spre Rio şi în minutul 47 Kaceridi a luat al doilea galben şi a plecat la vestiare. Trist pentru Ucraina este că lovitura decisivă şi-a dat-o Gusev cu 17 minute înainte de final, presat de Sakho. Franţa merge la mondiale, Ucraina plăteşte pentru frică, dar şi pentru că a jucat cu…Franţa.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO