News

Video. Cum a fost atacat Mihai Chirica cu iaurt în timpul ceremoniei pentru Unirea Principatelor Române

24.01.2021 | 13:26
Video Cum a fost atacat Mihai Chirica cu iaurt in timpul ceremoniei pentru Unirea Principatelor Romane
Mihai Chirica, primarul Iașiului, atacat cu iaurt de Ziua Unirii. INQUAM Liviu Chirica
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a fost atacat primarul Iașiului, Mihai Chirica cu iaurt în timpul ceremoniei pentru Unirea Principatelor Române. Un protestatar a cedat nervos și l-a împroșcat pe edil cu iaurt. Acesta a fost ulterior ridicat de jandarmi.

Interesant este că imaginile au fost surprinse și postate pe diferite rețele de socializare. De altfel, peste o mie de oameni au participat la evenimentele care au marcat Unirea Principatelor.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre ei au ales să protesteze față de întârzierea construirii autostrăzii A8, Autostrada Unirii. Nu toată lumea a făcut-o pașnic.

Mihai Chirica, atacat cu iaurt în timpul ceremoniei pentru Unirea Principatelor Române

La scurt timp după ce a ajuns în Piața Unirii, primarul Mihai Chirica a făcut o adevărată baie de mulțime și a împărțit stegulețe.

ADVERTISEMENT

Gestul edilului a stârnit furie pentru câțiva protestatari. Aceștia au început să-l huiduie și să-l apostrofeze pe primar. Unul dintre ei nu s-a mulțumit cu atât și a aruncat înspre Chirica cu un iaurt.

Aproape imediat, primarul a fost scos din mulțime. Acesta s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe faţă, dar şi pentru a-şi curăţa haina. În acelaşi timp, protestatarul a fost ridicat de forţele de ordine pentru a fi legitimat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că a fost vorba de iaurt, dar că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit.

Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenţi la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani.

ADVERTISEMENT

“Nu am intoleranţă la lactoză. Mă bucur că era un produs românesc. Omul şi-a vărsat năduful pe mine”, a afirmat edilul Mihai Chirica.

Manifestările din Piaţa Unirii au durat 30 de minute, în piaţă fiind prezente peste 500 de persoane. De remarcat că oamenii au strigat, la final „Moldova vrea autostradă”.

ADVERTISEMENT