News

Video. Cum aflați în timp real câți români vin de Paște acasă! Poliția de Frontieră a dezvăluit la “Fan România” care sunt punctele de frontieră cele mai aglomerate

04.04.2020 | 10:23
Video Cum aflati in timp real cati romani vin de Paste acasa Politia de Frontiera a dezvaluit la Fan Romania care sunt punctele de frontiera cele mai aglomerate
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a lovit din plin şi România care a înregistrat până în acum 3183 de cazuri confirmate cu virusul COVID-19, dintre care 122 de persoane au decedat. Specialiştii se aşteaptă ca vârful să fie după Paşte în ţara noastră, iar autorităţile anunţă că peste 200.000 de români se pregătesc să vină acasă pentru sărbătorile pascale, în condiţiile în care mulţi dintre ei vin din zonele în care noul coronavirus a făcut prăpăd: Italia şi Spania.

Video. Câţi români intră în ţară până de Paşte: “În contextul actual discutăm de 5-7-10 minute de aşteptare la graniţă pentru o singură persoană”

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost pus la dispoziţie un link în care oamenii pot vedea în timp real câţi români intră în ţară pe la punctele de trecere a frontierelor pentru sărbătorile pascale. Sunt estimate şi perioadele de aşteptare de la graniţă, mai mari în această perioadă decât în mod normal. Link-ul poate fi accesat AICI.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, subcomisarul Alexandra Găvan a dezvăluit în direct la emisiunea „Fan ROMÂNIA”, într-un dialog cu Horia Ivanovici, la ce ar trebui să se aștepte cei care doresc cu orice preț să se întoarcă în România în mijlocul epidemiei, precizând că se aşteaptă ca la Vama Nădlac să fie cea mai mare afluenţă:

“Procedurile care se efectuază sunt cele care duc la timpii de așteptare. Dacă până acum o persoană care venea la controlul de frontieră, la Nădlac 2, aștepta 30 de secunde pentru a trece frontiera, în contextul actual discutăm de 5-7-10 minute pentru o singură persoană.

ADVERTISEMENT

Ce pot să vă spun, în fiecare an de perioada când Paștele a picat, numărul a fost ușor diferit. Nu putem să estimăm că a fost un 20%, s-au dublat sau nu, dar au fost cu siguranță mai ridicate. Suntem pregătiți din punct de vedere logistic, poliția de frontieră își va face datoria”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Iohannis: “Dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători”

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj clar românilor care vor să vină acasă de sărbători şi i-a rugat să rămână în ţările în care lucrează în acest an în care lumea se luptă cu pandemia de coronavirus:

“De data aceasta însă, Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină epidemie provocată de un virus ucigaș. Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. 

ADVERTISEMENT

Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea”

Tătaru: “Peste 50% din cazurile de coronavirus sunt din cei veniți din exterior. Acum suntem și noi o zonă galbenă”

Însă, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că de Paşte va veni un val de 200.000 de români din diaspora, mulţi dintre ei din ţările din zona roşie a infectării cu COVID-19: “Au venit peste 200.000 de conaţionali până în acest moment şi ne aşteptăm la încă 200.000 până în sărbatorile pascale”. Totodată, ministrul a declarat că cei veniţi din străinătate sunt responsabili pentru 50% dintre îmbolnăvirile de până acum cu COVID-19 din România:

“Peste 50% din cazuri sunt din cei veniți din exterior. Acum suntem și noi o zonă galbenă. Așteptăm focarul în preajma sărbătorilor pascale, mai precis la două săptămâni după Paște. Izolarea e foarte importantă. Sunt 14 zile pe care să le dăm din viață pentru un viitor mai bun”, a spus Tătaru.

  • 200.000 de români s-au întors în ţară de la începutul pandemiei de COVID-19
  • 3183 de cazuri confirmate de coronavirus sunt la noi în ţară

 

ADVERTISEMENT
Tags: