News

VIDEO. Cum trăieşte un român în Tenerife groaza provocată de coronavirus în Spania! Ce se întâmplă în fiecare seară, la ora 20:00

27.03.2020 | 21:26
VIDEO Cum traieste un roman in Tenerife groaza provocata de coronavirus in Spania Ce se intampla in fiecare seara la ora 2000
Tenerife, pustie din cauza coronavirus. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Emanuel Cioc, român stabilit în Tenerife, a dezvăluit, în direct la „Fan România”, emisiunea găzduită de Horia Ivanovici, cum este resimțită pandemia de coronavirus în Spania, una dintre țările europene cel mai afectate de COVID-19. Emanuel Cioc a explicat și modul în care cetățenii din Peninsulă mulțumesc forțelor de ordine pentru lupta împotriva pandemiei.

Cum se trăiește groaza coronavirus în Tenerife

Românul stabilit în Tenerife a povestit cum trăiește în fiecare zi în plină pandemie de coronavirus, într-o țară afectată la maximum de pandemie.

ADVERTISEMENT

„Sunt în nordul Tenerife, într-un sat, pe malul oceanului. În Canare trăiesc aproximativ 11.000 de români, foarte afectați de turism, pentru că majoritatea lucrau în turism.

ADVERTISEMENT

La ora 21:00, în toată Spania, sunt susținuți medicii, asistentele, forțele de ordine care luptă împotriva coronavirusului. Cine are noroc să aibă balcon iese pe terasă, cine nu deschide geamul și aplaudă. Se pune muzică, se folosesc instrumente muzicale.

Copiii se plictisesc, au cursuri online și la două posturi de televiziune, în fiecare zi. Pentru ei este dificilă izolarea, mai ales pentru o perioadă atât de lungă.

ADVERTISEMENT

LIVE Horia Ivanovici discuta ACUM cu Emanuel Ciocu despre situatia din Spania. Urmeaza Ministrul Muncii Violeta Alexandru!

Posted by Horia Ivanovici Oficial on Friday, March 27, 2020

În Spania situația este dramatică, se apropie de un vârf al epidemiei, astăzi au fost 679 de decedați. În Canare am avut 27 de decedați și cel mai mic risc de infestare din Spania. Românii din Canaria lucrează în special în turism. Hotelurile sunt închise, primul caz de coronavirus din Tenerife a fost într-un hol, un medic italian aflat în vacanță. Situația este normală, cât poate fi ea de normală astăzi. Este un popor foarte robust aici în Canaria, obișnuiți cu izolarea de secole.

Noi trăim din agricultură, care, pentru moment, face față. Noi avem o infrastructură mare, pregătită pentru turiști, care astăzi nu mai există. Există un stoc de alimente de bază pentru un an de zile, așa spune Sindicatul Asociației Comercianților. Avem o infrastructură pregătită pentru două milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Statul dă 75% din salariul pe care îl avea angajatul, e un șomaj tehnic. Eu nu am fost niciodată angajat, dar așa a fost declarat, 75% din salariul pe care îl aveai înainte de coronavirus.

Noi vom primi 700 de euro pe lună, cei care nu erau angajați, așa cum este și cazul meu. Firmele, dacă dovedesc că activitatea lor a fost redusă cu 75%, primesc scutiri de impozite. Unele au fost închise brusc și nu trebuie să mai facă dovada că au pierderi”, a explicat românul.

ADVERTISEMENT