News
notix pixel id

VIDEO. De ce nu se limitează preţurile la măşti de protecţie? Explicaţiile la “Fan ROMÂNIA”

01.04.2020 | 17:15
VIDEO. De ce nu se limitează preţurile la măşti de protecţie? Explicaţiile la
Prognoza meteo pentru 22 martie – 19 aprilie. Cum va fi vremea la începutul primăverii. Foto INQUAM_Photos_Octav_Ganea
ADVERTISEMENT

Victor Ponta a explicat, în dialog cu Horia Ivanovici la „Fan ROMÂNIA”, motivul pentru care prețul măștilor de protecție, atât de necesare pentru cetățeni și cadre medicale în această perioadă, nu poate fi plafonat.

Victor Ponta explică de ce nu se plafonează prețurile la măști

Prețurile măștilor de protecție sau al mănușilor chirurgicale a explodat după începerea perioadei de pandemie de coronavirus, materiale de protecție găsindu-se din ce în ce mai rar la farmacii.

Victor Ponta a dezvăluit, la „Fan ROMÂNIA”, emisiunea realizată de Horia Ivanovici, că Parlamentul a pregătit un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor măștilor chirurgicale, însă faptul că materialele de protecție nu se produc în România îngreunează impunerea unei limite de preț.

ADVERTISEMENT

Aici este o altă probleme, este proiectul de lege în Parlament și trebuie votat, dar problema este că aceste echipamente nu se produc în România. Statul român, Unifarm trebuie să achiziționeze cât mai multe echipamente și apoi să limiteze prețul pentru care se vând aici.

ADVERTISEMENT

Noi am ajuns la legile astea în Parlament pentru că nu le face Guvernul, ei pot face lucrurile astea într-o oră, dar ei trag de timp, așteaptă doar să le zică domnul Iohannis. Noi am făcut în Parlament legea, dar durează mai mult până la promulgare”, a declarat Victor Ponta la emisiunea „Fan ROMÂNIA”.

Citeşte cele mai importante aspecte anunţate şi discutate la emisiunea “Fan ROMÂNIA”:

ADVERTISEMENT

„Guvernul are oameni de afacere care fac presiuni”

Victor Ponta consideră că statul român ar trebui să oprească exporturile în această perioadă, dar recunoaște că o astfel de măsură este greu de implementat din cauza „presiunilor” făcute de oamenii de afaceri asupra Guvernului.

Trebuie să oprim exportul de materii prime alimentare neprelucrate, grâu, carne neprelucrată, exportul de bușteni. Noi le ducem în alte țări și le importăm la prețuri de 10 ori mai mari.

ADVERTISEMENT

Exportăm carne și importăm salam, exportăm grâu și importăm pâine. Noi am făcut proiectul de lege, dar durează. Guvernul are tot felul de oameni de afaceri care câștigă bani și fac presiuni, nici măcar nu sunt firme românești, toate sunt străine și puterea pe care o au asupra acestui Guvern este împotriva românilor”, transmite Victor Ponta.

Președintele partidului Pro România oferă ca exemplu măsurile luate de state puternice economic din Europa, precum Franța sau Germania, care ar trebui să fie un model pentru România.

ADVERTISEMENT

Franța, acum trei zile, a închiriat cel mai mare avion de transport din lume și a adus din China 10 milioane de costume de protecție, măști și așa mai departe. Germania a oprit producția de autoturisme, în schimb le dă tuturor firmelor credite subvenționate de la stat pentru a reporni producția.

Italia o să ia 800 de miliarde de euro, o sumă de patru ori mai mare decât PIB-ul României, pentru a ajuta firmele italiene.

Acum fiecare se luptă pentru el, doar ai noștri nu se luptă pentru România, că stai că se supără americanii sau francezii, ceea ce e total greșit. Eu cred că e vorba de foarte multă incompetență și lașitate”, consideră Victor Ponta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri