News

VIDEO / ECLIPSA DE LUNĂ. Tetrada s-a produs doar de 3 ori în 500 de ani! A avut loc un eveniment astronomic foarte rar şi spectaculos

În noaptea de duminică spre luni, 27-28 septembrie, a avut loc ultima eclipsă totală de lună dintr-o serie de patru ce a început în urmă cu 18 luni....
28.09.2015 | 08:03
VIDEO  ECLIPSA DE LUNA Tetrada sa produs doar de 3 ori in 500 de ani A avut loc un eveniment astronomic foarte rar si spectaculos

În noaptea de duminică spre luni, 27-28 septembrie, a avut loc ultima eclipsă totală de lună dintr-o serie de patru ce a început în urmă cu 18 luni.

Eclipsa totală de Lună sau Luna însângerată din 28 septembrie a încheiat seria de patru astfel de fenomene care au mai avut loc în 15 aprilie 2014, 8 octombrie 2014 şi 4 aprilie 2015.

În cursul eclipselor totale de Lună, satelitul natural al Terrei intră în conul de umbră al Pământului; planeta noastră se găseşte atunci între Soare şi Lună, astfel încât împiedică în mare măsură radiaţia solară să lumineze Luna. Luna rămâne totuşi vizibilă în timp ce trece prin umbra Pământului datorită refracţiei luminii solare de către atmosfera terestră.

În momentele eclipselor Luna se găseşte întotdeauna în faza de Lună plină.

În general, în astfel de ocazii, Luna apare de culoare roşiatică, datorită fenomenului de difuzie a luminii solare prin atmosfera Pământului, care face ca radiaţiile roşii să predomine în lumina pe care o percepem. Datorită aceluiaşi fenomen, cerul apare roşu la răsărit şi la apus, în jurul Soarelui.

Conform tradiţiei, însă, fenomenul reprezintă o schimbare importantă în istoria lumii. Unul dintre faptele cele mai remarcabile este că o serie de patru eclipse de lună consecutive se înregistrează doar de câteva ori în decursul a 2000 de ani. Mai mult decât atât, acestea au coincis cu evenimente religioase importante la nivel global,  după cum a scris pastorul texan John Hagee în cartea sa “Blood Moon Phrofecy” despre aceste evenimente.

Cercetatorii de la NASA au spus la rândul lor că Tetrada s-a produs doar de 3 ori în ultimi 500 de ani. De fiecare dată a coincis cu o tragedie a poporului evreu urmată de un triumf.
Prima Tetradă despre care s-au cules date ştiinţifice s-a produs în Evul Mediu, în 1493. Atunci au fost expulzaţi evreii de către Inchiziţia din Spania. Cea de-a doua Tetradă s-a produs în 1949 şi a coincis cu formarea statului Israel, după mii de ani de luptă, iar cea de-a treia, după o perioada neobişnuit de scurtă, în 1967, când a coincis cu Razboiul de şase Zile arabo-israelian.

În Vechiul Testament (Biblia ebraică, Scripturile evreieşti) se prevesteşte sfârşitul omenirii, atunci când “Soarele se va cufunda în întuneric şi Luna va deveni sângerie, înainte de marea şi teribila zi a venirii Domnului”. Acest lucru ar însemna că imediat după Luna roşie ar avea loc a doua venire a lui Iisus.

Fenomenul de eclipsă se produce de două sau trei ori pe an, atunci când Soarele, Pământul şi Luna se aliniază în aşa fel încât Luna trece prin umbra proiectată de Pământ.

În noaptea de duminică spre luni, 27 – 28 septembrie, a avut loc însă un eveniment astronomic foarte rar şi spectaculos: Super Luna şi eclipsa de Lună.

Un eveniment astronomic similar s-a produs în urmă cu peste 30 de ani, iar următorul va avea peste aproape două decenii.

Sursă: romaniatv.net