News

Video. Elicopter al Armatei, aterizare forțată după ce a pierdut un motor. Militarii tocmai coborâseră în rapel din aparat

Imagini spectaculoase din timpul unui exercițiu militar în care un elicopter al armatei a fost nevoit să aterizeze forțat după ce a pierdut unul dintre motoare.
05.12.2021 | 16:17
Video Elicopter al Armatei aterizare fortata dupa ce a pierdut un motor Militarii tocmai coborasera in rapel din aparat
ADVERTISEMENT

Un elicopter IAR 330 SOCAT al Forțelor Aeriene Române a pierdut unul dintre motoare chiar în timpul exercițiului internațional Junction Strike.

Piloții au fost nevoiți să facă o aterizare fortață la doar câteva clipe după ce militarii tocmai coborâseră în rapel din aparat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, potrivit Știrilor TVR.

ADVERTISEMENT

Imagini spectaculoase din timpul unui exercițiu militar. Un elicopter al Armatei a fost nevoit să aterizeze forțat

Incidentul a avut loc în urma cu o lună, în timpul unui exercițiu internațional cu luptători din Forțele speciale.

Din păcate, un elicopter IAR 330 SOCAT al Forțelor Aeriene Române a pierdut unul dintre motoare chiar în timpul unor manevre militare.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre luptătorii din Forțele speciale care au coborât în rapel din aparat și nimeni de la bord nu a fost rănit.

Zborurile cu aparatele IAR 330 au fost reluate abia după verificarea întregii flote, potrivit Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

Un fost pilot militar cu peste 4.000 de ore de zbor, George Ciochină, consideră că, în ciuda vechimii, elicopterele Forțelor Aeriene sunt foarte sigure și ușor de întreținut.

Elicopterele Armatei Române au o vechime destul de mare

Foto: Facebook

Elicopterele cel mai recent intrate în dotarea armatei au fost produse în 1994. Aparatele au fost construite în România, la IAR Brașov. De altfel, acolo sunt duse ori de câte ori este nevoie de reparații și întreținere.

ADVERTISEMENT

Elicopterele IAR 330 Puma- SOCAT au fost modernizate împreună cu firma israeliană Elbit. Programul a costat în jur de 200 de milioane de dolari și a fost finalizat în 2005. A fost adus armament pentru 24 de aparate IAR 330 Puma.

Incident tragic în Azerbaidjan în timpul unui exercițiu militar

Paisprezece persoane au murit marți în estul Azerbaidjanului după ce un elicopter militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament.

Aproape toate victimele sunt militari, se precizează într-un comunicat, adăugând că două persoane au supravieţuit şi sunt rănite.

ADVERTISEMENT