News

VIDEO. Emil Boc: „Este cea mai proastă formă de guvernare, PNL-PSD-UDMR. Nu este o alianță naturală”

Fostul premier Emil Boc, în prezent primar la Cluj-Napoca, a declarat despre actuala alianță că „este cea mai proastă formă de guvernare, PNL-PSD-UDMR. Nu este o alianță naturală”
18.11.2021 | 19:24
VIDEO Emil Boc Este cea mai proasta forma de guvernare PNLPSDUDMR Nu este o alianta naturala
ADVERTISEMENT

Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat, într-o emisiune la Napoca FM, că alianța cu social-democrații reprezintă „cea mai proastă formă de guvernare”.

Dar, argumentează el, este un lucru necesar pentru destinul românilor. Emil Boc, care a fost o vreme premier al unei alianțe PDL-PSD, spune că, în pofida acestei alianțe, fiecare persoană are obligația de a-și conserva valorile.

ADVERTISEMENT

„Cred că săptămâna viitoare vom avea Guvern. Este cea mai proastă formă de guvernare, PNL-PSD-UDMR. Ajungem la ultima variantă înainte de anticipate. Nu este o alianță naturală, aşa cum era cealaltă alianță, PNL-USR, nu a fost posibil. Această alianță este necesară pentru soarta românilor, să putem gestiona România”, a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca.

În opinia liberalului, trebuie respectate elementele ideologice ale ambelor formațiuni politice.

„Nu se poartă negocieri cu USR în acest moment. Asta nu înseamnă că cele două partide nu trebuie să se respecte în continuare, pentru că au un profil ideologic care ar putea să le apropie, până la urmă viaţa merge înainte în politică. Acum este nevoie de o guvernare contractuală.

ADVERTISEMENT

Fiecare trebuie să îşi păstreze valorile mari în care crede. Trebuie să avem Guvern care să poată deveni operaţional. Nu ne propunem să ne compromitem ideologic, fiecare trebuie să-şi păstreze valorile mari în care crede”, a mai menționat Emil Boc.

Declarațiile sunt surprinzătoare în condițiile în care, la ședințele PNL, Emil Boc a fost unul dintre partizanii alianței cu PSD pentru formarea unei alianțe de guvernare.

ADVERTISEMENT