Sport

Video emoționant al Nadiei la împlinirea celor 60 de ani. Ce a transmis „Zeița de la Montreal”. Video

Nadia Comăneci a implinit, vineri, 60 de ani, iar într-un scurt video postat pe pagina ei de facebook a transmis gânduri bune tuturor celor care au felicitat-o.
12.11.2021 | 16:01
Video emotionant al Nadiei la implinirea celor 60 de ani Ce a transmis Zeita de la Montreal Video
Nadia a mulțumit în limba română pentru urările făcute de ziua ei
ADVERTISEMENT

Născută pe 12 noiembrie 1961, Nadia a intrat în istoria gimnasticii mondiale la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, când a obținut prima notă de 10 din istoria acestui sport. Tabela nu era programată să arate nota maximă, astfel că pe afișaj a apărut celebrul 1,00!

Nadia Comăneci a câștigat cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976

A fost primul 10 dintr-o serie de 7 note maxime la acea ediție a Jocurilor Olimpice. La Montreal a câștigat trei medalii, una de argint și una de bronz.

ADVERTISEMENT

Peste patru ani, la Moscova, Nadia avea să își adauge în palmaresul olimpic cu alte două de aur și două de argint. Cu 9 distincții la JO, Nadia Comăneci este cea mai medaliată sportivă din istoria României.

Mulțumiri în limba română din partea Nadiei Comăneci

Vreau să mulţumesc tuturor pentru mesajele de felicitare de ziua mea de naştere, în această zi de 12 noiembrie în care împlinesc o vârstă. Vă doresc numai bine şi rămâneţi sănătoşi”, a spus Nadia în clipul video postat, încheind cu un „Mulțumesc” în română.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele care au felicitat-o pe Nadia de ziua ei se numără Mihai Covaliu, preşedintele COSR, handbalista Cristina Neagu, fostul jucător de tenis Ilie Năstase, gimnastul Marian Drăgulescu, fostele gimnaste Cătălina Ponor și Andreea Răducan, dar şi artiştii Cristi Minculescu, Ştefan Bănică Jr., Dan Bitman şi Nicola.

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Nadiei Comăneci cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

ADVERTISEMENT

În afara medaliilor olimpice, Nadia a mai câștigat patru la Campionatele Mondiale (2 de aur şi 2 de argint), 12 la Campionatele Europene (9 de aur, 2 de argint şi 1 de bronz) şi 5 la Universiadă (toate de aur).

Nadia Comăneci ține legătura zilnic cu mama ei, Ștefania

Într-un reportaj realizat în exclusivitate, FANATIK a aflat că Nadia a trăit trei cumpene în copilărie, pe care le-a depășit cu șansă și eleganță. Considerată cea mai bună gimnastă din toate timpurile, Nadia a devenit prima româncă inclusă în 1993 în „Hall of Fame”-ul gimnasticii mondiale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FANATIK a „Zeița de la Montreal” ține legătura zilnic cu mama sa, Ștefania, mutată de la Onești lângă București.

Nadia Comăneci crede că sunt mulți sportivi români merituoși care au făcut ca România să fie cunoscută și respectată

În episodul 25 din seria celor 100 de episoade realizate în acest an de publicația noastră înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, Nadia a oferit în exclusivitate pentru FANATIK primul interviu în presa scrisă din România după 10 ani.

„Este adevărat că am făcut istorie la o vârstă foarte tânără, rezultatele mele rămânând în memoria publicului, dar cred că sunt mulți sportivi români merituoși care au făcut ca România să fie cunoscută și respectată.

Trăirile Nadiei Comăneci pe podiumul olimpic nu pot fi descrise în cuvinte

Sunt mândră de toate medaliile pe care le-am obținut în competițiile de gimnastică. Fiecare a însemnat recunoașterea unei pregătiri intense și depășirea propriilor limite. Medaliile olimpice au, într-adevăr, un loc aparte în palmaresul oricărui sportiv.

Sunt dovada că drumul ales a fost cel corect și că a meritat fiecare sacrificiu făcut de-a lungul său. Ceea ce simte un sportiv atunci când urcă pe podiumul olimpic și primește o medalie olimpică este atât de intens încât nu poate fi descris în cuvinte.

Este o fericire, amestecată cu mândrie și satisfacție, greu de explicat. Și îmi doresc ca sportivii noștri tineri să ajungă să trăiască o astfel de experiență unică”, declara Nadia în luna februarie.

Nadia Comăneci s-a implicat în foarte multe acțiuni caritabile în ultimii ani

În prezent, Nadia și soțul ei, Bart Conner, au o academie de gimnastică în Oklahoma City, cei doi implicându-se în foarte multe acțiuni caritabile în ultimii ani, prin intermediul Fundaţiei Nadia Comăneci.

Comitetul Internațional Olimpic a recompensat-o cu ordinul olimpic de două ori. În plus, este ambasador global al Special Olympics (Jocurile Olimpice rezervate persoanelor cu sindrom down) şi face parfte, în calitate de membru, din Laureus World Sports Academy.

ADVERTISEMENT