News

Video. Este „iadul pe Pământ” în Atena. Mii de oameni au fugit din faţa incendiului devastator

Mii de oameni au fugit din faţa incendiului devastator din Atena.
05.08.2021 | 18:35
Video. Este „iadul pe Pământ” în Atena. Mii de oameni au fugit din faţa incendiului devastator. Sursa foto: Colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Flăcările i-au făcut pe mii de oameni să plece din fața lor, aceștia fiind nevoiți să își părăsească propriile case. Sute de clădire au fost distruse în totalitate sau grav avariate.

Este „iadul pe Pământ” în Atena, în urma incendiului devastator

Incendiul de la marginea Ateneiarde de mai multe zile. Oamenii sunt speriați, iar unii dintre ei au fugit din casele lor, care nu mai erau sigure din cauza flăcărilor.

ADVERTISEMENT

Pomperii s-au luptat toată noaptea trecută pentru a putea obține controlul asupra incendiului, lucru pe care nu l-au reușit de la izbucnirea acestuia.

Este vorba despre 500 de pompieri care au fost mobilizați pentru a stăvili focul. Vestea bună este că nu au existat victime, conform prim-ministrului, care a transmis și un mesaj oarecum pozitiv.

ADVERTISEMENT

„Echipajele de la sol au făcut cea mai importantă muncă – s-au luptat cu flăcările de coșmar din pădurile suburbane. Până acum nu am avut pierderi de vieți omenești. Casele vor fi reconstruite, iar pădurea va crește din nou”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Sunt peste 100 de locuinţe în care nu se mai poate trăi, iar oamenii care stăteau în ele au fost nevoiţi să le părăsească. Aproximativ 500 de localnici au stat la hoteluri, pentru că nu puteau merge acasă.

ADVERTISEMENT

De altfel, oamenii descriu aceste clipe de coşmar drept un iad. Localnicul Christon Sfetsas, care a fost nevoit să plece din casa lui, aflată în Varympompi, a descris noaptea trecută drept „iadul pe pământ”. De asemenea, lupta încă nu s-a terminat.

Temperaturile mari continuă în Grecia și în zilele următoare

„A fost o noapte excepțional de dificilă. Încă mai este multă muncă de făcut”, a spus Nikos Hardalias, care este însărcinat cu managementul de criză și protecție civilă.

ADVERTISEMENT

Norul negru de fum degajat în urma incendiului din Grecia le-au determinat pe autorități să stabilească noi restricții pentru oamenii de acolo.

Aceștia au fost sfătuiți să stea în case și să nu deschidă ferestrele, pentru că în aer sunt particulele toxice rezultate din ardere.

Veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune, pentru că valul de caniculă din Grecia va continua până la finalul acestei săptămâni, astfel că incendiul poate fi favorizat de temperaturile extreme din această țară.

ADVERTISEMENT
Tags: