News

Video. Europa, lovită de furtuni devastatoare. Vremea extremă a ucis 8 oameni în Franța și Italia

După caniculă, Europa este lovită de furtuni devastatoare, însoțite de vijelii de forța uraganelor. Joi, 18 august, fenomenele extreme au ucis 8 oameni în Franța și Italia.
18.08.2022 | 22:58
Video Europa lovita de furtuni devastatoare Vremea extrema a ucis 8 oameni in Franta si Italia
Furtuni violente și vijelii de forța uraganelor în Europa. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter.com
ADVERTISEMENT

Zi de joi, 18 august, neagră în vestul și sudul Europei. Franța și Italia s-au confruntat cu furtuni violente care au adus nu doar pagube materiale, ci și victime omenești.

Furtuni violente și vijelii de forța uraganelor în Europa. 6 morți în Franța

Franța a raportat furtuni violente în insula Corsica. Aici, cel puţin 6 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în furtunile violente de joi.

ADVERTISEMENT

Conform APNews, care citează Agenția Națională de Meteorologie (Meteo France) din Franța, intensificările de vânt au avut rafale de peste 220 km/h în unele zone.

Aproximativ 45.000 de gospodării au rămas fără curent în Corsica. Dintre zecile de persoane rănite, 12 au fost internate la spital, una fiind în stare critică, au anunțat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Agenția meteo Meteo-France a spus că unele zone din Corsica au înregistrat mai multe ploi în câteva ore decât în ​​ultimele luni din 2022 la un loc.

Miercuri, în sudul Franței, furtunile au inundat portul vechi din Marsilia și tribunalul principal al orașului.

ADVERTISEMENT

Primarul din Marsilia, Benoît Payan, a scris pe Twitter că în oraș a căzut mai multă apă ”în 24 de ore decât de la începutul anului”.

Vânturi de peste 100 km/h au fost înregistrate și în Paris. Orașele Saint-Etienne și Lyon au raportat, de asemenea, inundații în unele zone.

ADVERTISEMENT

Doi morți în Italia, după o furtună violentă raportată joi

Furtunile au produs tragedii și în Italia. Tot joi, două persoane, un bărbat și o femeie, au fost ucise la Lucca și Carrara, în Toscana, după ce au fost lovite de copacii smulși de vijelii, scrie agenția ANSA.

Alte patru persoane au fost rănite de copaci căzuți într-un camping din Marina di Massa.

În oraşul medieval Barga, patru oameni au ajuns de urgență la spital după ce maşina la bordul căreia se aflau a fost lovită de un acoperiş căzut.

Alte zece persoane au fost rănite în Italia, din cauza manifestărilor extreme ale vremii.

Ploaia puternică a dus la închiderea parcurilor orașului Milano, iar mai la sud, la Modena, 11 familii au fost evacuate după ce acoperișul unui bloc a fost luat de vânt.

Meteorologii din Italia au spus că furtunile vor continua în nord pentru încă 36 de ore, după care vremea se va ameliora.

ADVERTISEMENT
Tags: