News

VIDEO EXCLUSIV. Ponta la Fan ROMÂNIA: “Lumina, chiria, întreţinerea, netul şi abonamentul TV NU se mai plătesc 3 luni!” Proiectul de lege, la votat

01.04.2020 | 16:52
VIDEO EXCLUSIV. Ponta la Fan ROMÂNIA:
"Lumina, chiria, întreţinerea, netul şi abonamentul TV NU se mai plătesc 3 luni
ADVERTISEMENT

Victor Ponta, președintele partidului Pro România, a detaliat, la „Fan ROMÂNIA”, în dialog cu Horia Ivanovici, noua lege, care va ajunge vineri pe biroul președintelui Klaus Iohannis și care îi va scuti pe români de la plata utilităților, a chiriei sau a ratelor la bănci în următoarele luni.

Victor Ponta, vești importante pentru români, în direct la Fan ROMÂNIA

Victor Ponta a dezvăluit, la emisiunea „Fan ROMÂNIA”, realizată de Horia Ivanovici, care sunt noile reglementări pregătite.

ADVERTISEMENT

Președintele partidului Pro România a anunțat că vineri se va vota legea care le va permite cetățenilor români să nu mai plătească chiria, utilitățile și serviciile de internet și televiziune.

Victor Ponta explică că sumele care urmau să fie plătite către societățile private în următoarea perioadă vor fi eșalonate, iar cetățenii vor achita jumătate din banii datorați către firmele de internet, televiziune, gaz sau energie electrică, eșalonați pe o perioadă de 12 luni.

ADVERTISEMENT

Vineri intră la vot proiectul de lege, prin care sunt scutite de plată firmele românești care au fost afectate de pandemia, de asemenea, se interzice în această perioadă și sunt scutite de orice fel de penalități toate persoanele fizice pentru utilități, întreținere, chirie, internet, lumină, telefon.

De asemenea, intră la vot și legea pentru amânarea ratelor la bancă. Este diferit de ce a aprobat Guvernul. E o chestiune clară, până la sfârșitul anului faci un apel către bancă în care spui că nu poți plăti și se mută ratele.

ADVERTISEMENT

S-au scos toate chestiile puse de Guvern, care însemnau că trebuie să aprobe banca, că trebuie să dovedești că ai fost afectat, erau multe chestiuni care îi dezavantajau pe oameni.

Da, și internetul de la toate societățile nu se va plăti. Cablul TV, toate utilitățile se amână la plata pentru trei luni. Apă, energie, gaze, salubritate, servicii de televiziune și internet, toate intră în această lege.

Citeşte cele mai importante aspecte anunţate şi discutate la emisiunea “Fan ROMÂNIA”:

ADVERTISEMENT

La expirarea perioadei de trei luni, beneficiarii vor plăti sumele scadente eșalonate în 12 luni, jumătate din sumele scadente pot fi plătite în rate, timp de 12 luni, și cealaltă jumătate se șterge sau sumele vor fi recuperate de la stat”, a declarat Victor Ponta la „Fan ROMÂNIA”.

De când intră în vigoare noua lege

Președintele partidului Pro România a anunțat că noile reglementări vor fi votate vineri, când ar putea fi promulgate și de președintele Klaus Iohannis. În această situație, de luni, 6 aprilie, cetățenii pot depune cereri pentru scutirea de la plăți.

Reglementările acestea trebuiau promulgate ieri, acum două săptămâni, mult mai devreme. Noi le votăm vineri și pleacă la președinte, luni ar trebui să intre în vigoare.

ADVERTISEMENT

Dacă domnul Iohannis promulgă legea vineri, de luni se pot pot aplica legile și nimeni nu mai are voie să taie cetățenilor cablul de internet, de televiziune sau gazul”, anunță Victor Ponta.

Victor Ponta a explicat care vor fi reglementările luate în privința amânării ratelor la bănci. Președintele Pro România susține că, spre deosebire de legea propusă inițial de Florin Cîțu, cea mai importantă schimbare ține de modul în care românii pot obține amânarea ratelor.

Concret, persoanele care nu pot achita dările la bănci în această perioadă pot obține o scutire de la plată printr-o simplă înștiințare, fără să aibă nevoie de aprobarea băncii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri