News

Video. Explozie puternică la un mall de lângă Moscova. Flăcările s-au extins pe 7.000 de metri pătrați

Un incendiu puternic a cuprins un mall cunoscut de lângă Moscova, autoritățile de acolo fiind de părere că în spate stă o mână criminală.
09.12.2022 | 09:51
Video Explozie puternica la un mall de langa Moscova Flacarile sau extins pe 7000 de metri patrati
Incendiu la mall în Moscova. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Incendiul a provocat mai multe explozii și a dus la prăbușirea unei părți a construcției, ceea ce a îngreunat considerabil eforturile pompierilor de a stinge flăcările.

Incendiu puternic la un mall de lângă Moscova

Potrivit Reuters, incendiul a cuprins 7.000 de metri pătrați din centrul comercial Mega din Khimki, deși nu au fost raportate momentan victime.

ADVERTISEMENT

Serviciile rusești pentru situații de urgență suspectează că incendiul a fost pornit ”deliberat” de o mână criminală. Acţiuni deliberate, precum un incendiu criminal, sunt luate în considerare”, transmit autoritățile locale.

De asemenea, agenția Sputnik susține că un ”act criminal e una dintre principalele explicații” care stau în spatele acestui incendiu masiv.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, un incendiu puternic afecta o zonă situată aproape de 3 gări importante care leagă Moscova de restul țării, într-un depozit din centrul orașului.

Potrivit unui anunț al Ministerului rus al Situațiilor de Urgență, incendiul a izbucnit ”într-un mare depozit din centrul Moscovei, în apropiere de trei gări feroviare ce leagă capitala Rusiei de mai multe mari oraşe din ţară, inclusiv Sankt Petersburg”.

ADVERTISEMENT

Potrivit imaginilor preluate de televiziunea din Rusia, nori negru de fum au acoperit cerul Moscovei în cel moment, în fața gărilor Iaroslavski, Leningradski şi Kazanski. Incendiul a cuprins un depozit de cărămidă cu două etaje, fiind vorba de 2.500 de metri pătrați mistuiți de flăcări.

La fața locului au ajuns atunci trei elicoptere, un tren de pompieri și un echipaj de salvare cu 80 de membri. Între timp, compania rusă de căi ferate RZD asigura călătorii că acest incendiu nu ”amenință călătorii și nu afectează funcționarea trenurilor”.

ADVERTISEMENT

Deși se află departe de front, populația din centrul Rusiei a fost martora a zeci de incendii suspecte în lunile care au succedat invadarea Ucrainei. Majoritatea incendiilor afectează puncte strategice militare rusești, însă nu sunt ferite nici depozitele sau mallurile. Deși nimeni nu vorbește despre acest subiect, sunt luate în considerare inclusiv acte de sabotaj ale ucrainenilor, infiltrați în inima Rusiei.

ADVERTISEMENT
Tags: