VIDEO / Ferrari prezintă motorul maşinii de Formula 1 din 2014

Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a dezvăluit cîteva noi detalii despre motorul monopostului de Formula 1 de anul viitor şi despre schimbarea lui Felipe Massa cu Kimi Raikkonen....
21.12.2013 | 20:10
VIDEO  Ferrari prezinta motorul masinii de Formula 1 din 2014

Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a dezvăluit cîteva noi detalii despre motorul monopostului de Formula 1 de anul viitor şi despre schimbarea lui Felipe Massa cu Kimi Raikkonen.

Într-un discurs la cina de Crăciun a companiei, di Montezemolo a spus: „Este evident că nu sînt mulţumit de felul în care au decurs lucrurile”, referindu-se la performanţele echipei în sezonul de F1 2013.
Di Montezemolo a spus că este mulţumit de unele dintre schimbările din regulamentul Formulei 1 pentru 2014 pentru că „este imposibil ca Formula 1 să continue în condiţiile în care aerodinamica face mai mult de 90% din treabă.” El a adăugat: „Anul viitor, fiabilitatea şi abilitatea piloţilor să gestioneze cursa într-un fel foarte diferit de pînă acum vor fi foarte importante.”

Întrebat despre înlocuirea lui Massa cu Raikkonen, şeful Ferrari a spus: „Felipe este un om pe calapodul Ferrari şi am trăit nişte momente minunate împreună. Dar cred că am luat decizia corectă, atît pentru noi, cît şi pentru el.

Prea tîrziu? Nu ştiu, dar sunt sigur că va fi mai motivat alături de noua lui echipă şi sper că va avea satisfacţia pe care o merită. Sînt mulţumit că am urmat recomandările lui Domenicali în legătură cu Kimi. Cînd l-am întîlnit, părea în formă şi foarte motivat. A avut parte de o primire călduroasă în echipă.”

Motorul de 1,6 litri turbo al monopostului din 2014 se va numi 059/3 şi este secondat de două motoare electrice, dintre care unul funcţionează şi pe post de alternator, iar celălalt recuperează energia pe frînare şi este de două ori mai puternic decît cel precedent.

Vezi video:
http://youtu.be/WgtU6VykSwA