ADVERTISEMENT
Cele mai citite

VIDEO / NEBUNIE în Turcia: Galatasaray a cîştigat derby-ul cu Beşiktaş

UPDATE / Galatasaray a cîştigat derby-ul cu Beşiktaş, scor 1-0, şi s-a apropiat la 3 puncte de liderul Fenerbahce, care are însă un meci mai puţin disputat....
Autori: Adrian Căpriţă, Alin Miu | 22.02.2014 | 21:57
VIDEO / NEBUNIE în Turcia: Galatasaray a cîştigat derby-ul cu Beşiktaş

UPDATE / Galatasaray a cîştigat derby-ul cu Beşiktaş, scor 1-0, şi s-a apropiat la 3 puncte de liderul Fenerbahce, care are însă un meci mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT

Gazdele au marcat singurul gol al partidei în minutul 39, prin Inan din penalty, acesta fiind şi scorul final. Galata cîştigase şi partida din tur, de pe terenul lui Beşiktaş, scor 3-1.

GOLUL PARTIDEI

http://youtu.be/-Pi4iJ2n5YQ

**********************************************************************************

Mai bine de jumătate dintre oamenii care urmăresc fotbalul în Turcia ţin fie cu Galata, fie cu Beşiktaş, două cluburi legendare, ce au cucerit împreună 78 de trofee. Astăzi, de la ora 19:00, se va consuma cel de-al 334-lea episod al acestui derby.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe se află în lupta pentru titlu, Beşiktaş ocupînd locul doi, cu 42 de puncte, iar Galata aflându-se în imediata apropiere a “vulturilor”, la un loc şi un punct în urmă. Gazdele nu stau cu gîndul doar la această partidă, ci şi la duelul cu Chelsea din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Tradiţia confruntărilor directe este extrem de echilibrată, Galata avînd în dreptul său 117 victorii, Beşiktaş 105, iar alte 111 meciuri încheiindu-se nedecis. În tur, cînd a fost consemnat recordul de asistenţă (76.127 spectatori), gazdele de azi s-au impus cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu este doar unul dintre cei cinci antrenori care au pregătit de-a lungul istoriei ambele echipe, în vreme ce Adrian Ilie este unul dintre cei opt jucători care au trecut mai întîi pe la Galata şi apoi la Beşiktaş.

http://www.youtube.com/watch?v=dd89Cz5ksV0

Ultima partidă, disputată în luna septembrie, nu a fost ocolită de incidente, fanii lui Beşiktaş pătrunzînd pe gazon ca urmare a gesturilor obscene făcute de Felipe Melo. Galata conducea cu 2-0 în acel moment, însă Federaţia a decis ca ultimele minute să nu se mai dispute şi să acorde victoria la masa verde pentru oaspeţi.

ADVERTISEMENT

ECHIPELE PROBABILE

GALATASARAY: Muslera, Semih, Ceyhun, Hakan, Telles, Sabri, Melo, Sneijder, Selçuk, Burak, Drogba

BEŞİKTAŞ: Tolga, Motta, Dany, Franco, Serdar, Olcay, Hutchinson, Fernandes, Veli, Gökhan, Almeida

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!