Sporturi

VIDEO / Mayweather a spus ADIO boxului în stil de campion! L-a DISTRUS pe Berto! Vezi cele mai tari lupte ale carierei

Floyd Mayweather s-a retras oficial din box. Pugilistul american l-a învins clar şi pe ultimul său adversar, Andre Berto, la capătul unui meci de 12 reprize încheiat la decizie unanimă. ...
13.09.2015 | 16:20
VIDEO  Mayweather a spus ADIO boxului in stil de campion La DISTRUS pe Berto Vezi cele mai tari lupte ale carierei

Floyd Mayweather s-a retras oficial din box. Pugilistul american l-a învins clar şi pe ultimul său adversar, Andre Berto, la capătul unui meci de 12 reprize încheiat la decizie unanimă. 

Mayweather şi-a apărat pentru a 26-a oară centura mondială, la fel ca şi legendarul Joe Louis şi spune adio boxului cu un record fabulos: 49 de victorii şi nici o înfrîngere.

“Este oficial, cariera mea e gata. Am cucerit tot, am realizat tot ce se putea. Nu mai este nimic pentru mine în acest sport. Părăsesc acest sport cu toate realizările pe care mi le-am propus. Pur şi simplu nu mai am altceva de arătat.

Boxul este însă un sport al recordurilor, iar eu sper că într-o bună zi va aparea un nou Floyd Mayweather, unul care să-mi doboare recordurile. Trebuie să ştii cînd să renunţi, eu mai am puţin şi fac 40 de ani, mi-a ajuns” , a spus Floyd Mayweather la finalul meciului cu Berto, disputat la MGM Grand din Las Vegas.

Berto nu a avut nici o şansă în faţa lui Mayweather, statisticile arătînd că Floyd a dominat de la un capăt la celălalt disputa: 283 de lovituri date de MoneyMay, faţă de doar 83 ale lui Berto.

VEZI VIDEO REZUMAT AICI

Campionul controverselor

Floyd Mayweather este cu siguranţă unul dintre cei mai mari pugilişti din istorie, însă e considerat şi unul dintre cei mai controversaţi sportivi.

Chiar înainte de meciul cu Berto, May a fost acuzat de dopaj înaintea meciului cu Manny Pacquaio, disputat în mai 2015. Floyd Mayweather a folosit, cu o zi înainte de meciul din mai, o metodă de rehidratare interzisă, metodă ce, pe lîngă hidratarea propriu zisă, este şi o metodă de a ascunde substanţele interzise.

Interesant este că totul a fost făcut cu acceptul Agentiei Naţionale Anti Doping din USA, însă fără cunoştinţa sau acceptul Comisiei Atletice din Nevada, cea sub jurisdicţia căreia a avut loc meciul.

O altă controversă în ceea ce îl priveşte pe Mayweather este cea de după meciul din 2007 împotriva lui Oscar de la Hoya. Atunci, americanul a cîştigat meciul la decizie, însă lumea boxului a fost împărţită, în condiţiile în care mulţi au văzut victorie pentru “Golden Boy” de la Hoya.

Meciul secolului

Cu siguranţă cel mai important meci din cariera lui Floyd Mayweather a avut loc pe 2 mai 2015. Atunci, MoneyMay s-a luptat cu Manny Pacquiao, luptă pe care lumea o aştepta din anul 2009. Disputa a generat un interes imens, bursa celor doi pugilişti fiind de 500 de milioane de dolari.

Nu a fost un meci spectaculos, însă Mayweather şi-a învins şi ultimul mare rival din carieră. A fost penultima luptă din cariera americanului, înainte de meciul de retragere cu Andre Berto.

VEZI VIDEO REZUMAT:

Cele mai tari 10 lupte ale lui Mayweather

În afară de meciul cu Manny Pacquiao, care a generat cea mai mare audienţă din istorie la un meci de box, Floyd Mayweather a rămas în istorie datorită unor lupte memorabile. Cele mai tari 10 meciuri ale lui Mayweather:

10. Mayweather – Hernandez, mai, 2001

9. Mayweather vs. Zab Judah, aprilie 2006

8. Mayweather vs. Diego Corrales, ianuarie 2001

7.  Mayweather vs. Jesus Chavez, noiembrie 2001

6.  Mayweather vs. Marcos Maidana, mai 2014

5. Mayweather vs. Ricky Hatton, decembrie 2007

4. Mayweather vs. Arturo Gatti, iunie 2005

3. Mayweather vs. Juan Manuel Marquez, septembrie 2009

2. Mayweather vs. Miguel Cotto, mai 2012

1. Mayweather vs. De la Hoya, mai 2007 

700 de milioane de dolari e averea lui Floyd Mayweather 

49 de victorii în 49 de meciuri a obţinut Mayweather în cariera profesionistă